Per žingsnį nuo istorijos: R. Berankiui – sudėtingas ir jau baudęs varžovas

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis atsidūrė per žingsnį nuo geriausio rezultato savo karjeroje. Lietuvis turi galimybę pirmą kartą karjeroje patekti į didžiojo kirčio turnyro ketvirtąjį etapą.

Iki šiol R. Berankis buvo du kartus patekęs į „Australian Open“ turnyro trečiąjį etapą ir pirmą kartą karjeroje šiais metais pateko į „US Open“ trečiąjį etapą. Vis dėlto, lietuviui teks įveikti itin rimtą varžovą, kad būtų pasiektas istorinis ketvirtasis etapas.

65-oji pasaulio raketė šį vakarą susigrums su itin grėsmingu Pablo Carreno-Busta, kuris šiuo metu yra 27-oje ATP reitingo vietoje. 13 cm už R. Berankį aukštesnis ispanas yra metas jaunesnis, o jo geriausias karjeros pasiekimas – net 10 vieta ATP reitinge, kai R. Berankis aukščiausiai yra buvęs 50-oje vietoje.

Tenisininkai „US Open“ turnyre susitiko ir praėjusiais metais, o vienintelis jų tarpusavio mačas pasibaigė itin skaudžiai lietuviui. Tuomet keturių setų dvikovoje užtikrintai triumfavo P. Carreno-Busta, kuris šventė pergalę 6:4, 6:7, 6:2, 6:0. Tuomet R. Berankis iš kovos „US Open“ turnyre pasitraukė antrajame raunde, kai P. Carreno-Busta pralaimėjimo sekančiame, trečiame raunde Davidui Goffinui.

Tiesa, P. Carreno-Busta iki rekordinio pasiekimo trūksta dar itin daug. Jis 2017-aisiais, būtent „US Open“ turnyre, sugebėjo pasiekti netgi pusfinalio stadiją, kai tais pačiais metais „French Open“ turnyre iš nugalėtojo kovos pasitraukė ketvirtfinalyje.

Būtent įspūdingi P. Carreno-Busta pasiekimai, dabartinė ispano forma ir praėjusių metų rezultatai leidžia 27-am geriausiam pasaulio tenisininkui būti ryškiu poros favoritu. TOPsport ekspertai ispano šansus žengti į ketvirtą „US Open“ etapą vertina 70 proc., kai R. Berankio galimybes pasiekti istorinį pasiekimą – 30 proc.

Tikimybė, kad mače prireiks daugiau negu 3 setų yra vertinama 55 proc., tačiau TOPsport prognozuoja, kad P. Carreno-Busta švęs pergalę 3:0 ir tokią tikimybę vertina 40 proc.

Tiesa, neabejojama, kad R. Berankis pasiūlys itin rimtą kovą ir pirmasis setas pasibaigs po itin atkaklios kovos ispano naudai 7-6.