Paskutinės vietos NBA atkrintamosiose: lietuvių galimybės ir vakaruose užstrigusios žvaigždės

By 2021-05-17 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

NBA reguliarusis sezonas praūžė, tačiau iki atkrintamųjų varžybų liko dar vienas žingsnis. Jau antrus metus iš eilės vyks NBA pristatytas naujasis „Play-In“ modelis, tačiau šiame sezone jis yra kiek pasikeitęs.

7-8 vietas užėmusios komandos kovos dėl septintosios vietos atkrintamosiose, kai šios poros pralaimėtoja dar žais dėl 8-osios vietos su 9-10 užėmusių komandų nugalėtoja. Vakarų konferencijoje tiesioginį kelialapį bandys iškovoti Los Andželo „Lakers“ žvaigždynas su LeBronu Jamesu priešaky bei Stepheno Curry tempiama „Golden State Warriors“. Poros nugalėtoja iškart pateks į atkrintamąsias, kur pirmajame etape kovos su Finikso „Suns“.

Tuo tarpu pralaimėjusiai ekipai dar kartą teks sužaisti su San Antonijaus „Spurs“ bei Jono Valančiūno atstovaujamos Memfio „Grizzlies“ ekipos poros nugalėtoja. Antrąjį mačą laimėjusi komanda į atkrintamąsias žengs iš aštuntosios vietos ir pirmajame etape kovos su geriausia Vakarų konferencijos komanda – Jutos „Jazz“.

Įdomu tai, kad nors „Lakers“ ir reikia kovoti „Play-In“ turnyre, Los Andželo klubas yra trečioje vietoje pagal galimybes tapti NBA čempione.

Rytų konferencijoje geresnėse pozicijose yra Bostono „Celtics“ ir Vašingtono „Wizards“, kurios pergalės atveju iškart pateks į atkrintamąsias ir ten kovos su Bruklino „Nets“. Tuo tarpu šios poros pralaimėtoja kovos su Šarlotės „Hornets“ bei Domanto Sabonio Indianos „Pacers“ poros nugalėtoja. Kovą dėl aštuntosios vietos laimėjusi komanda atkrintamosiose kovos su Filadelfijos „76ers“.

TOPsport lažybininkai net neabejoja, jog Vakarų konferencijoje septintąją vietą užims ir tiesiogiai į atkrintamąsias žengs itin šiuo formatu nepatenkintas L. Jamesas ir jo atstovaujama „Lakers“. NBA čempionų titulą ginantys Los Andželo krepšininkai yra ryškūs favoritai prieš „Warriors“ ir TOPsport ekspertai jų šansus laimėti vertina 65 proc., kai „Warriors“ – 35 proc.

Pralaimėjimo atveju „Warriors“, greičiausiai teks kovoti su „Grizzlies“ dėl paskutinio bilieto į atkrintamųjų traukinį. TOPsport ekspertai J. Valančiūno ir „Grizzlies“ šansus įveikti „Spurs“ vertina 60 proc., kai „Spurs“ galimybės priartėti prie atkrintamųjų yra vertinamos 40 proc.

Tuo tarpų Rytų konferencijoje atrodo intrigos bus dar daugiau. Bostono ir Vašingtono komandų poroje neryškia favorite yra laikoma „Celtics“, kurios šansus TOPsport vertina 55 proc., kai „Wizards“ galimybės žengti į atkrintamąsias tiesiausiu keliu – 45 proc.

Šios poros pralaimėtojai greičiausiai teks priimti D. Sabonio ir „Pacers“ iššūkį. Indianos ekipos šansai yra vertinami 60 proc. rungtynėse su „Hornets“.