Pasiruošimas pasaulio čempionatui: galutinio Lietuvos rinktinės dvyliktuko prognozės ir draugiškų rungtynių ciklas

By 2019-07-26 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Pajūryje jau susirinkę geriausi Lietuvos krepšininkai lieja prakaitą, o jau lygiai po savaitės stos į pirmąjį draugišką mūšį, kai susigrums su grėsmingąja Ispanijos rinktine.

O jau kiek mažiau negu po mėnesio Lietuvos rinktinė išvyks į Aziją, kur susigrums su Pietų Korėja, Angola bei Čekija, o iš tolimųjų Rytų sugrįš tik pasibaigus pasaulio čempionatui.

Vis dėlto Dainiui Adomaičiui dar iki pasaulio čempionato pradžios reikės nuspręsti, kurie penki žaidėjai nežais planetos pirmenybėse.

Šį kartą dabartinis Vilniaus „Ryto“ ir Lietuvos rinktinės strategas į treniruočių stovyklą pasikvietė 17 krepšininkų, iš kurių jau visi yra išbandę savo jėgas nacionalinėje komandoje.

TOPsport lažybininkai net neabejoja devynių krepšininkų žaidimu Kinijoje vyksiančiame pasaulio čempionate, kai dėl likusių trijų vietų gali virti kiek įnirtingesnė kova.

TOPsport ekspertai Jono Valančiūno, Domanto Sabonio, Manto Kalniečio bei Mindaugo Kuzminsko šansus patekti į Lietuvos rinktinės galutinį dvyliktuką vertina net 99 proc.

Tuo metu Mariaus Grigonio, Luko Lekavičiaus bei Edgaro Ulanovo galimybės yra vertinamos 95 proc. Veteranų Jono Mačiulio bei Renaldo Seibučio – 90 proc.

Kiek prasčiau yra vertinami, tačiau į rinktinės galutinę sudėtį greičiausiai pateksiantys, pasak TOPsport, yra Paulius Jankūnas bei Rokas Giedraitis, kurių šansai yra vertinami vienodai – 75 proc. Dvyliktąją vietą komandoje turėtų užimti jau ne į vieną čempionatą kaip dvyliktas žaidėjas vykęs Adas Juškevičius. Gynėjo galimybės vertinamos 65 proc.

TOPsport lažybininkai mano, kad Arnui Butkevičiui bei Eimantui Bendžiui kelią į rinktinę užkirs itin didelė konkurencija lengvojo krašto pozicijoje. Jų šansai yra vertinami atitinkamai 45 proc. ir 40 proc.

Tuo metu jaunieji Martinas Gebenas (30 proc.), Martynas Echodas (20 proc.) bei Gytis Masiulis turi mažiausiai šansų debiutuoti planetos pirmenybėse jau šiais metais.

Dar iki paskelbiant galutinį rinktinės dvyliktuką, Lietuvos rinktinės laukia devynios kontrolinės rungtynės, o TOPsport jau pateikė prognozę prieš pirmąjį draugišką susirėmimą Pamplonoje, kur susigrums Lietuva ir Ispanija.

Lietuviai šiose rungtynėse greičiausiai versis be Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, kurie su komanda galės pradėti treniruotis tik nuo rugpjūčio 1 dienos. Be svarbiausių komandos žmonių rungtyniausianti Lietuva pasiruošimą, pasak TOPsport lažybininkų, pradės pralaimėjimu.

Lažybininkai Ispanijos rinktinės šansus triumfuoti draugiškame susitikime vertina 65 proc., kai Lietuvos rinktinės – 35 proc.

Ispanija yra netgi tarp trijų geriausiai vertinamų komandų visame pasaulio čempionate ir pagal tikimybes rikiuojasi tik už JAV bei Serbijos. Tuo metu Lietuva yra šešta geriausiai vertinama komanda ir be pirmojo trejeto į priekį dar praleidžia Graikiją ir Prancūziją.

Vis dėlto, Lietuvos šansai triumfuoti pasaulio čempionate yra vertinami lygiai taip pat kaip Kanados ir Australijos, kurios ir bus lietuvių varžovės jau grupių etape.