Pasaulio čempionato atranka: sugadintas V. Ivanausko debiutas ir potencialiai pirmieji taškai?

By 2021-09-02 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos futbolo rinktinė atrankoje į pasaulio čempionatą C grupėje žengia paskutinėje vietoje, tačiau drąsiai galima sakyti, jog šioje pozicijoje yra ne dėl prasto žaidimo.

Lietuviai garbingai kovojo su viena grupės lyderių Šveicarija (0:1) ir dėl taškų paprakaituoti privertė Europos čempionę Italiją (0:2). Šį kartą lietuviams teks lengvesnis varžovas ir išaugusi galimybė kovoti dėl taškų.

Tiesa, Lietuvos rinktinė pirmąjį tašką atrankoje mėgins iškovoti be vyriausiojo trenerio. Prie rinktinės vairo stojęs ir debiutui ruošęsis Valdas Ivanauskas mače su Šiaurės Airija prie šoninės linijos nestovės – strategui nustatytas koronavirusas. Tai turėjo būti pirmasis Lietuvos rinktinės mačas vadovaujant V. Ivanauskui.

Vis dėlto, net ir be vyriausiojo trenerio Lietuvos rinktinės varžovas yra įveikiamas. Nors Šiaurės Airijos rinktinė bus mačo favoritė ir tai yra komanda esanti aukščiau futbolo piramidėje, tai nėra ta komanda, kuri lietuviams būtų neįveikiama.

Šiaurės airiai vienintelį savo tašką iškovojo sužaidę 0:0 su Bulgarija, o prieš tai tokiu pačiu rezultatu kaip ir lietuviai, 0:2, nusileido Italijai.

Lietuvos rinktinė per paskutines 10 rungtynių iškovojo vos dvi pergales, kai 2:1 įveikė Kazachstaną ir tokiu pat rezultatu palaužė Farerų Salas. Tuo tarpu šiaurės airiai per 10 paskutinių rungtynių iškovojo vos vieną pergalę, kai įveikė Maltą (3:0). Tiesa, šiandieniniai Lietuvos varžovai tai padarė šių metų gegužę, kai V. Ivanausko auklėtiniai paskutinę pergalę šventė 2020-ųjų lapkritį.

TOPsport ekspertai favoritais, kaip ir tikėtasi, laiko Šiaurės Airiją ir svečių iš britų salyno šansus iškovoti pergalę vertina 50 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 30 proc., o Lietuvos šansai įsirašyti 3 taškus – 20 proc.

Ekspertai prognozuoja, jog po pirmojo kėlinio švieslentėje degs lygus rezultatas, tačiau antrajame kėlinyje Šiaurės Airijai pavyks įrodyti savo pranašumą.