Olimpinių medalių dalybos: nebaigti prancūzų reikalai, JAV šaltakraujiškumas ir istorinė bronza

By 2021-08-06 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Olimpinių žaidynių krepšinio turnyras pasiekė apogėjų – didįjį finalą dėl aukso medalių. Jame susigrums jau Tokijuje žaidusios komandos tarpusavyje: JAV ir Prancūzija. Tuo tarpu dėl bronzos medalių užvirs ne ką mažiau atkakli ir jaudinanti kova tarp Australijos ir Slovėnijos.

Australijai pusfinalyje nebuvo jokių vilčių ir Okeanijos atstovai 78:97 nusileido JAV, kai Slovėnija po įspūdingo trilerio ir į istorijų knygas atsidursiančio Nicolas Batumo bloko pralaimėjo prancūzams 89:90.

Australijai tai bus jau ketvirtas bronzos mušis Olimpinėse žaidynėse, tačiau iki šiol australai juos visus pralaimėjo: kartą ispanams ir dukart lietuviams. Australija vis dar nėra iškovojusi nė vieno medalio krepšinyje Olimpinėse žaidynėse. Tuo tarpu Slovėnijos rinktinė Olimpinių žaidynių krepšinio turnyre apskritai rungtyniauja pirmą kartą istorijoje ir jiems tai bus pirmasis mūšis dėl medalių.

TOPsport ekspertai mano, jog bronziniame finale daugiau šansų turės Luka Dončičiaus vedami slovėnai, o Australijai teks tenkintis dar viena ketvirta vieta. Europos čempionų galimybės yra vertinamos 55 proc., kai Australijos rinktinės – 45 proc.

Didžiajame finale dėl septinto aukso per pastarąsias aštuonerias Olimpines žaidynes kovos JAV, kuriai iššūkį mes dėl pirmojo aukso istorijoje kovosianti Prancūzija, kuri grupių etape olimpinius žaidynius jau buvo įveikusi. Prancūzai per Olimpinių žaidynių istoriją krepšinio turnyre yra iškovojusi du medalius ir jie abu buvo sidabro. Tuo tarpu JAV savo sąskaitoje turi 15 aukso medalių, vieną sidabro ir du bronzos.

TOPsport lažybininkai nemano, jog tendencijos keisis ir šiose Olimpinėse žaidynėse ir auksu turėtų pasidabinti amerikiečiai, o sidabru – prancūzai.

TOPsport JAV galimybes tapti čempionais vertina 85 proc., kai Prancūzijai suteikia 15 proc. tikimybę iškovoti istorinius aukso medalius.