Olimpinės žaidynės: lietuvių galimybės, medalių medžioklė ir didieji sportai

By 2021-07-21 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Nors Olimpinės žaidynės oficialiai startuos liepos 23-ą dieną, tikrąjį startą Tokijuje vyksiančiam sporto festivaliui davė Meksikos ir Kanados susirėmimas softbolo aikštėje.

Daugiau negu dvi savaites viso pasaulio dėmesį prikaustysiančiose Olimpinėse žaidynėse netruks ir lietuviškų vardų. Į Japoniją išvyko didelių vilčių nestokojantys Danas Rapšys, Andrius Gudžius, Justinas Kinderis, Milda Valčiukaitė, Donata Karalienė bei Simona Krupeckaitė.

Iš viso Lietuvos delegaciją Tokijuje sudarys 39 sportininkai. Tai bus pirmosios Olimpinės žaidynės nuo Lietuvos priklausomybės atkūrimo, kai Lietuvos neatstovaus krepšinio komanda.

Didžiausios Lietuvos viltys kovoje dėl aukso medalio krenta ant talentingiausio šalies plaukiko D. Rapšio pečių. Lietuvis laisvojo stiliaus 200 m plaukime yra laikomas favoritu iškovoti aukso medalį, pasak TOPsport lažybininkų.

Lietuvio galimybės pasidabinti aukščiausios prabos medaliu yra vertinamos 30 proc. Tiek pat šansų šiame plaukime yra suteikiama ir britui Duncanui Scottui, o kito brito Tomo Deano šansai yra vertinami 25 proc.

D. Rapšys realius šansus iškovoti aukso medalį turės ir 400 m laisvojo stiliaus plaukime. Ten lietuvio šansai yra vertinami 15 proc., kaip ir italo Gabriele‘o Detti. Už juos geriau yra vertinami tik australai Elijah Winningtonas (45 proc.) ir Jackas Alanas McLoughlinas (20 proc.).

TOPsport ekspertai D. Rapšio šansus iškovoti aukso medalį 200 m kompleksiniame plaukime vertina minimaliai.

Puikius šansus pasidabinti medaliu turi ir disko metikas A. Gudžius. Lengvaatlečio šansai iškovoti aukso medalį yra vertinami 10 proc. Slovėno Kristjano Ceho galimybės vertinamos 15 proc., o švedo Danielio Stahlo net 70 proc.

Dėl medalių taip pat kovos ir 38-erių legendinė Lietuvos dviratininkė S. Krupeckaitė. Galybę Europos ir Pasaulio treko čempionato apdovanojimų susišlavusi lietuvė mėgins iškovoti pirmąjį savo medalį Olimpinėse žaidynėse. Tiesa, čia uteniškė pagal galimybes, pasak TOPsport ekspertų, rikiuojasi aštuntoje vietoje.

Medalį į Lietuvą mėgins pargabenti ir šiuolaikinės penkiakovės atstovas J. Kinderis. Jį TOPsport lažybininkai rikiuoja 11-oje vietoje pagal galimybes iškovoti auksą.

Taip pat puikius šansus iškovoti medalius turės ir Milda Valčiukaitė bei Donata Karalienė, kurios irkluos porinę dvivietę valtį. TOPsport lažybininkai jų šansus iškvoti aukso medalį vertina 5 proc., tačiau Lietuvos, Nderlandų ir JAV atstovės pagal tikimybes dalinasi 3-5 vietas. Už jas geriau yra vertinamos tik rumunės ir sportininkės iš Naujosios Zelandijos – po 40 proc.

Nors Lietuvos rinktinė dėl medalių krepšinyje šiais metais nesivaržys, ši sporto šaka sulauks vis tiek išskirtinio dėmesio. Be didesnių staigmenų TOPsport lažybininkai ryškiais favoritais krepšinyje laiko JAV, kurios šansus vertina 80 proc. Jiems didžiausią iššūkį gali mesti Ispanija, Australija bei Prancūzija. Prognozuojama, kad Luka Dončičiaus vedama Slovėnija liks už pusfinalio ribų.

Futbole tokių ryškių favoritų nematoma, tačiau tikimasi, jog dėl aukso medalių aršiausiai kovos Ispanijos ir Brazilijos rinktinės.

Visada didelį ažiotažą keliančiame 100 m bėgime ryškiausias favoritas yra amerikietis Trayvonas Bromellas (60 proc.).