Netinkamas metas kelionei į Stambulą: „Žalgiriui“ – minimalūs šansai prieš „Anadolu Efes“

By 2021-03-12 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Eurolygos atkrintamųjų traukinio besivaikantis Kauno „Žalgiris“ šiuo metu yra už TOP-8 ribų, o negana to, šį vakarą susigrums su bene karščiausia Eurolygos komanda Stambulo „Anadolu Efes“.

Įspūdingą formą įgavusi Turkijos ekipa jau yra iškovojusi šešias pergales iš eilės, o iš viso per paskutines 12 rungtynių laimėjo 10 kartų. Į šią seriją įėjo dvi pergalės prieš „Barcelona“ (86:79; 88:86), Pirėjo „Olympiacos“ sutriušknimas (76:53) ir tikri Stambulo „Fenerbahče“ (106:74) bei Maskvos CSKA (100:70) sumindymai.

Būtent CSKA ekipai praėjusią savaitę „Anadolu Efes“ išrašė didžiausią pralaimėjimą Eurolygos istorijoje. Tiesa, kauniečiai šį sezoną susitiko su „Anadolu Efes“ taip pat po triuškinamos Stambulo ekipos pergalės. Tuomet trečiajame ture Turkijos ekipa iškovojo pirmąją sezono pergalę, kai 93:72 susitvarkė su Berlyno ALBA, tačiau Kaune buvo priversti pripažinti šeimininkų pranašumą. „Žalgiris“ namų arenoje 89:73 nepaliko vilčių Ergino Atamano kariaunai. Tiesa, tuo metu „Anadolu Efes“ dar vertėsi be traumuoto Shane‘o Larkino.

Tuo tarpu kauniečiai šiuo metu yra ne pačioje geriausioje formoje ir per paskutines šešerias rungtynes iškovojo tik dvi pergales, kai įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ (75:62) bei Vilebano ASVEL (85:75).

Iš šiuo metu aštuonių komandų esančių aukštesnėje pozicijoje negu „Žalgiris“, kauniečiai po kartą yra įveikę tik „Anadolu Efes“, „Fenerbahče“ ir Miuncheno „Bayern“. Tuo tarpu Sankt Peterburgo „Zenit“, Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Milano „AX Armani“ ir „Barcelona“ abu kartus nugalėjo žalgiriečius. Iš viso žalgiriečiai prieš dabartinį TOP-8 iškovojo tris pergales ir patyrė 10 pralaimėjimų

Problemų prieš aukštesnio meistriškumo komandas turintys Lietuvos čempionai susilaukia daug abejonių ir prieš šio vakaro mačą. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus vertina vos 18 proc., kai „Anadolu Efes“ – 82 proc. TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog „Anadolu Efes“ už pralaimėjimą Kaune revanšuosis dviženkliu skirtumu.