Netikėtas NBA finalas: favoritai triumfuoti ir MVP kandidatai

By 2021-07-05 24 kovo, 2023 Sporto apžvalgos

Po ilgo ir varginančio sezono paaiškėjo dvi stipriausios Rytų ir Vakarų konferencijos komandos. Vakarams atstovaus ir savo pirmojo titulo istorijoje sieks Finikso „Suns“, kai Rytų konferencijos stipriausia komanda tapo Milvokio „Bucks“, kuri sieks antrojo titulo komandos istorijoje. Pirmąjį titulą „Bucks“ iškovojo lygiai prieš 50 metų.

Trečiąją vietą Rytų konferencijoje reguliariajame sezone užėmusi „Bucks“ pirmajame etape revanšavosi už praėjusio sezono nesėkmę Majamio „Heat“ ekipai (4-0), antrajame etape po įspūdingos septynių rungtynių serijos buvo įveikta Bruklino „Nets“ (4-3), o konferencijos finale be Giannio Antetokounmpo palaužta Atlantos „Hawks“ (4-2).

„Bucks“ žvaigždė praleido dvi paskutines konferencijos finalo rungtynes, po to, kai susižeidė ketvirtajame serijos susitikime. Tiesa, Milvokio ekipa jas abi laimėjo ir žengė į finalą.

Tuo tarpu „Suns“ ekipa reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą Vakarų konferencijoje ir pirmajame etape eliminavo NBA čempionę Los Andželo „Lakers“ (4-2). Antrajame etape buvo susidorota su Denverio „Nuggets“ (4-0), o konferencijos finale – Los Andželo „Clippers“ (4-2).

Net 16 metų NBA esantis „Suns“ lyderis Chrisas Paulas pirmą kartą karjeroje pateko į NBA finalą ir dar niekada nebuvo taip arti čempionų žiedo.

Šioje serijoje didžiausiu klausimu išlieka „Bucks“ superžvaigždės G. Antetokounmpo sveikata. Nors „Bucks“ stovykloje kalbama, jog graiko trauma nėra rimta ir po kelių dienų jis turėtų atsigauti, detalesnė informacija nėra pateikiama ir NBA ekspertai bei fanai yra priversti tik spėlioti, kaip rimtai yra susižeidęs dukart lygos MVP.

Neaiškumai dėl „Bucks“ lyderio verčia koreguoti ir lažybininkų prognozes. „Bucks“ dar prieš sezoną buvo laikoma ryškiausia favorite triumfuoti NBA, tačiau šią akimirka yra finalo autsaiderė.

TOPsport lažybininkai „Bucks“ šansus tapti čempionais vertina 35 proc., kai „Suns“ komandos galimybės iškovoti žiedus – 65 proc.

TOPsport prognozuoja, jog „Suns“ ekipa finale triumfuos 4:1 rezultatu, tačiau neatmeta tikimybės, kad serijoje gali prireikti ir 7 rungtynių.

Tiesa, NBA legenda ir analitikas Charlesas Barkley turi kitokią nuomonę ir jo manymu, G. Antetokounmpo trauma gali netgi padėti „Bucks“.

„Man nemalonu tai sakyti, bet manau, kad geriausias dalykas nutikęs „Bucks“ yra G. Antetokounmpo trauma. Po jos buvo nuo grandinės paleistas Jrue Holiday. Manau, kad jis bus nuostabus prieš Chrisą Paulą. Jeigu Giannis bus pasiruošęs 85-90 proc. šiai serijai, Milvokis taps čempionais“, – TNT laidoje kalbėjo buvusi „Suns“ legenda.

TOPsport ekspertai nemato J. Holiday kaip realaus finalo serijos MVP, o didžiausiu favoritu laiko puikiai atkrintamosiose atrodantį C. Paulą. Jo šansai tapti finalo serijos MVP yra vertinami 35 proc. Taip pat puikiai yra vertinamas ir kitas „Suns“ lyderis Devinas Bookeris, kai tuo tarpu G. Antetokounmpo galimybės vertinamos 20 proc. „Bucks“ ekipoje taip pat yra išskiriamas ir Khrisas Middletonas.