NBA sezono startas: kitoks tvarkaraštis, geriausi naujokai, titulo gynimas ir dar daugiau

By 2020-12-11 6 balandžio, 2021 Lažybos, Sporto apžvalgos

Naujasis NBA sezonas startuos kaip niekada vėlai – gruodžio 23 dieną. Dėl pasaulinės pandemijos užsitęsęs praėjęs sezonas nulėmė, kad naujojo sezono startas buvo nukeltas beveik iki pat naujųjų metų. Per tą laiką spėjo atsidaryti laisvųjų agentų turgus, mainų langas ir įvyko NBA naujokų birža.

Laisvieji agentai

Kol kas laisvųjų agentų rinkoje spėjo pasidarbuoti bene visos NBA komandos, o kai kurios kaip reikiant sustiprėjo, kai daliai komandų teko pripažinti, jog jų sudėtis lyginant su praėjusiu sezonu tapo prastesnė.

Atlantos Hawks ekipa laisvųjų agentų rinkoje iš Milvokio „Bucks“ panosės nugvelbė Bogdaną Bogdanovičių, taip pat pasirašė sutartis su Krisu Dunnnu, Solomonu Hillu bei NBA čempion Rajonu Rondo.

Bostono Celtics ekipa būtent iš pastarosios Hawks į savo komandą prisiviliojo Jeffą Teague bei pasirašė sutartį su Tristanu Thompsonu.

Bruklino Nets ekipa kol kas laisvųjų agentų rinkoje aktyvi nebuvo ir pasirašė sutartį su vieninteliu Jeffu Greenu.

Šarlotės Hornets  laisvųjų agentų rinkoje neįsigijo jokio žaidėjo, tačiau sudarė sutartį su Celtics, dėl „pasirašyti ir iškeisti“ (sign and trade), kurios metu Bostono ekipa pratęsė sutartį su Gordono Haywardu ir iškart jį iškeitė į Šarlotę.

Čikagos Bulls tarpsezonio metu pasipildė tik Garrettu Temple.

Klivlendo Cavaliers ekipą papildė Damyeanas Dotsonas ir į komandą sugrįžo su „Cavs“ čempionu tapęs Matthew Dellavedova.

Dalaso Mavericks ekipa kol kas daugiau prarado negu įsigijo. Teksaso klubą kaip laisvasis agentas papildė tik Wesas Iwundu.

Denverio Nuggets klubo gretas papildė buvęs žalgirietis Isaiah Hartensteinas, JaMychalas Greenas bei tiesiai iš Eurolygos Madrido „Real“ atvykęs Facundo Campazzo.

Detroito Pistons klubas pasipildė Wayne‘u Ellingtonu, Joshu Jacksonu, Jahlilu Okaforu, Masonu Plumlee ir svarbiausiu lietuviams tapusiu pasipildymu – Deividu Sirvydžiu.

Golden State Warriors laisvųjų agentų rinkoje įsigijo Kentą Bazemore‘ą bei Bradą Wanamakerį.

Hjustono Rockets ekipa rinkoje buvo aktyvi ir sudarė sutartis su Sterlingu Brownu, DeMarcusu Cousinsu, Jerianu Grantu, Jae‘Seanu Tate‘u ir Kenny Wootenu.

Indianos Pacers ekipoje prie Domanto Sabonio prisijungia Kelanas Martinas.

Los Andželo Clippers ekipa pasipildė Serge‘u Ibaka, Nicola Batumu, Ky Bowmanu, Maliku Fittsu, Jordanu Fordu ir Rayjonu Tuckeriu.

Los Andželo Lakers gretas papildė ir NBA čempionų titulo gynimą bandys įvykdyti Quinnas Qookas, Jaredas Dudley, Marcas Gasolis, Montrezlas Harrellas ir Wesley Matthewsas.

Memfio Grizzlies ekipoje prie Jono Valančiūno iš laisvųjų agentų rinkos niekas neprisijungė.

NBA vicečempionė Majamio Heat ekipa pasipildė Avery Bradley, Maurice‘u Harklessu ir BJ Johnsonu.

Milvokio Bucks ekipa laisvųjų agentų rinkoje pasistiprino D.J. Augustinu, Torrey Craigu, Brynu Forbesu, Treveonu Grahamu, Bobby Portisu ir Niku Stausku.

Minesotos Timberwolves komandą papildė Rondae Hollisas-Jeffersonas.

Naujojo Orleano Pelicans klubą papildė Ike Anigbogu, Tony Carras, Willy Hernangomezas, Wenyenas Gabrielas bei Jarrodas Uthoffas.

Niujorko Knicks pasirašė sutartis su Michaelu Kidd-Gilchristu, Alecu Burksu, Nerlensu Noeliu, Austinu Riversu ir Elfridu Paytonu, kurį atleido ir pasirašė naują sutartį.

Oklahomos Thunder ekipą papildė Melvinas Frazieras ir Frankas Jacksonas.

Orlando Magic klubą papildė Dwayne‘as Baconas, Devinas Cannady, Robertas Franksas ir Jonas Teske.

Filadelfijos 76ers pasipildė Justinu Andersonu, Dwightu Howardu ir buvusiu žalgiriečiu Derricku Waltonu.

Finikso Suns ekipą papildė Jae Crowderis, Langstonas Galloway, Damianas Jonesas, E‘Twaunas Moore‘as ir Johnathanas Motley.

Portlando Trail Blazers ekipa pasipildė Derricku Jonesu ir Harry Gilesu.

Sakramento Kings komandą papildė Frankas Kaminsky, Chimezie Metu, Glennas Robinsonas ir Hassanas Whiteside‘as.

San Antonijaus Spurs pasirašė sutartį tik su Cameronu Reynoldsu.

Toronto Raptors kluvą papildė buvęs Vilniaus „Ryto“ žaidėjęs Aronas Baynesas, DeAndre Bembry ir Alexas Lenas.

Jutos Jazz pasirašė sutartis su Derricku Favorsu ir Shaquille‘u Harrisonu.

Vašingtono Wizards klubą papildė Raulis Neto ir Robinas Lopezas.

 

 

NBA mainai

NBA mainams startą davė Suns ir Thunder žaidėjų pasikeitimas. Suns ekipa gavo Abdelį Naderą ir Chrisą Paulą, kai Thunder papildė Ty Jerome‘as, Jalenas Lecque, Kelly Oubre, kurį vėliau iškeitė, Ricky Rubio, kuris taip pat buvo iškeistas ir 2022-ųjų pirmojo raundo šaukimą.

Po kelių dienų žaidėjais apsikeitė Pistons ir Hawks. Pastaroji gavo Tony Snellą ir Khyri Thomasą, kuris buvo atleistas, o Pistons papildė Dewayne‘as Dedmonas.

Thunder jau minėtąjį Kelly Oubre iškeitė į Warriors, o už jį gavo pirmojo rato 2021-ųjų šaukimą ir tų pačių metų antrojo rato šaukimą, kuris priklausė Nuggets.

Tą pačią dieną Nuggets už neatskleistą pinigų sumą į Pistons iškeitė Jerami Grantą ir teises į Nikola Raičevičių.

Jazz iškeitė du ateities antro rato šaukimus ir pinigų sumą į Ed Davisą, kuris atyvko iš Knicks.

76ers ir Pistons apsikeitė Tony Bradley, kuris išvyko į Filadelfiją ir Zhaire‘u Smithu, kuris gins Detroito garbę.

Tuo tarpu Lakers į Klivlendą išsiuntė JaVale‘ą McGee, o už jį iš Cavaliers gavo Alfonzo McKinnie bei Jordaną Bellą.

Timberwolves į Knicks išsiuntė Edą Davisą, o už jį gavo Jacobą Evansą, Omari Spellmaną ir 2026-ųjų antrojo raundo šaukimą.

NBA taip pat nepasiėjo ir be keturių komandų mainų. Šiuose mainuose dalyvavo Pelicans, Bucks, Nuggets ir Thunder. Pelicans šiuose mainuose gavo Steveną Adamsą, Ericą Bledsoe ir du ateities antrojo rauto šaukimus iš Bucks. Bucks gavo Jrue Holiday ir 60-ąjį šaukimą šių metų biržoje, kuriuo pasirinko Samą Merrillas. Nuggets šiuose mainuose gavo 24-ąjį šaukimą, kuriuo pasirinko R.J. Hamptoną. Tuo tarpu daugiausiai atidavusi Thunder ir gavo daugiausiai: George‘ą Hillą, Zlytaną Cheathamą, Joshą Gray, Dariusą Millerį, Kenrichą Williamsą, ateities pirmojo rato šaukimą iš Nuggets, 2023-ųjų antrojo rato šaukimą iš Wizards ir 2024-ųjų antrojo raundo šaukimą iš Hornets.

Rockets ekipa apsikeitė žaidėjais su Pistons klubu. Pastarieji gavo 16-ąjį šaukimą, kuriuo pasirinko Isaiah Stewartą, taip pat gavo Trevorą Arizą, atieities antrojo rato šaukimą ir neatskleistą pinigų sumą. Rockets mainais gavo Christianą Woodą, pirmojo raundo šaukimą ir 2021-ųjų antrojo raundo šaukimą.

Thunder pratęsė sutartį ir iškeitė Danilo Gallinarį bei neatskleistą pinigų sumą, o už tai gavo 2025-ųjų antrojo raundo šaukimą iš Hawks klubą.

Pacers ekipa į Thunder iškeitė Jaleną Lecque, o už jį gavo TJ Leafą ir ateities antrojo rato šaukimą.

Jazz į Klivlendą išsiuntė Rayjoną Tuckerį ir 2027-ųjų antrojo raundo šaukimą už neatskleistą pinigų sumą.

Trijų komandų mainuose Pistons gavo Deloną Wrightą, Thunder gavo Trevora Ariza, Justiną Jacksoną ir du ateities antrojo raundo šaukimus, o Mavericks gavo Jamesą Johnsoną.

Celtics pratęsė sutartį ir iškart iškeitė Gordoną Haywardą ir du ateities antrojo raundo šaukimus į Hornets, o už tai gavo vieną antrojo raundo šaukimą.

Bene skambiausi tarpsezonio mainai įvyko tarp Rockets ir Wizards, kurios apsikeitė Johnu Wallu ir Russellu Westbrooko. Hjustono ekipa už buvusį lygos MVP taip pat dar gavo ir pirmojo rato šaukimą.

Thunder ekipa atliko mainus su 76ers, per kuriuos į Filadelfiją išsiuntė Terrance‘ą Fergusoną, Danny Greeną ir Vincentą Poirer, o už juos gavo Alą Harfordą, 34-ąjį šaukimą, su kuriuo pasirinko Theo Maledoną, teises į buvusį žalgirietį Vasilije Micičių ir 2025-ųjų pirmojo rato šaukimą.

 

NBA Naujokų birža

Pirmas ratas Antras ratas
Nr. Žaidėjas Komanda Nr. Žaidėjas Komanda
1. A. Edwards MIN 31. T. Terry DAL
2. J. Wiseman GSW 32. V. Carey CHA
3. La. Ball CHA 33. D. Oturu MIN->LAC
4. P. Williams CHI 34. T. Maledon PHI->OKC
5. I. Okoro CLE 35. X. Tillman SAC->MEM
6. O. Okongwu ATL 36. T. Bey PHI->DAL
7. K. Hayes DET 37. V. Krejci WAS->OKC
8. O. Toppin NYK 38. S. Lee UTA->DET
9. D. Avdija WAS 39. E. Hughes NOP->UTA
10. J. Smith PHX 40. R. Woodard MEM->SAC
11. D. Vassell SAS 41. T. Jones SAS
12. T. Haliburton SAC 42. N. Richards NOP->CHA
13. K. Lewis NOP 43. J. Ramsey SAC
14. A. Nesmith BOS 44. M. Simonovic CHI
15. C. Anthony ORL 45. J. Nwora MIL
16. I. Stewart POR->DET 46. CJ Elleby POR
17. A. Pokusevski MIN->OKC 47. Y. Madar BOS
18. J. Green DAL 48. N. Mannion GSW
19. S. Bey BKN->DET 49. I. Joe PHI
20. P. Achiuwa MIA 50. S. Mays ATL
21. T. Maxey PHI 51. J. Jessup GSW
22. Z. Nnaji DEN 52. K. Martin SAC->HOU
23. L. Bolmaro NYK->MIN 53. C. Winston OKC->WAS
24. RJ Hamption MIL->DEN 54. C. Stanley IND
25. I. Quickley OKC->NYK 55. J. Scrubb BKN->LAC
26. P. Pritchard BOS 56. G. Riller CHA
27. U. Azubuike UTA 57. R. Perry LAC->BKN
28. J. McDaniels LAL->MIN 58. P. Reed PHI
29. M. Flynn TOR 59. J. Harris TOR
30. D. Bane BOS 60. S. Merrill NOP

NBA tvarkaraštis

NBA sezonas startuoja gruodžio 23-ąją, tačiau šį sezoną komandos vietoje įprastų 82 reguliaraus sezono rungtynių sužais 72-ejas. Vis dėlto kitos taisyklės reguliaraus sezono ar atkrintamųjų varžybų bent jau kol kas nesikeičia.

NBA sezono startą duos du įspūdingi susitikimai: Los Andželo derbis tarp Lakers ir Clippers bei Kevino Duranto sugrįžimas į aikštę mače prieš buvusią ekipą, kai Brukline susitiks Nets ir Golden State Warriors.

Antrąją sezono dieną sužais visos likusios komandos ir įvyks 13 rungtynių. Kūčių vakaras bus laisvas ir NBA komandos ant parketo sugrįs per Šv. Kalėdas. Tuomet Zionas Williamsonas ir jo Pelicans stos prieš NBA vicečempionus Jimmy Butlerį ir Heat. Warrios kovos prieš Giannį Antetokounmpo ir Bucks, kai Kyrie Irvingas sugrįš į Bostoną mačui tarp Nets ir Celtics. Luka Dončičius ir LeBronas Jamesas susitiks Los Andžele, kur kovos Mavericks ir Lakers, o Clippers ir Nuggets prisimins Vakarų konferencijos pusfinalio seriją, kurią sensacingai laimėjo Denverio ekipa.

Visą NBA tvarkaraštį galite rasti čia.

NBA Visų Žvaigždžių savaitgalis

Šį sezoną NBA Visų Žvaigždžių savaitgalis vyks Indianapolyje, kuriame rungtyniauja Indianos Pacers su Domantu Saboniu priešaky. Kol kas tiksli Visų Žvaigždžių savaitgalio data dar nėra paskelbta.

NBA Titulo gynimas

Neįprastą ir tik rugsėjį pasibaigusį sezoną vainikavo jau 17-asis Los Andželo Lakers komandos titulas ir jau ketvirtas iškovotas LeBrono Jameso čempionų žiedas. Lakers finale 4-1 sugebėjo įveikti daugelį nustebinusią Majamio Heat ekipai, kurios neišgelbėjo ir fantastiškai žaidęs Jimmy Butleris. L. Jamesas tapo Finalų MVP ir tai padarė jau su trečia komanda per savo karjerą.

Pasistiprinusi Lakers tarpsezonio metu į komandą priviliojo Quinną Qooką, Marcą Gasolį, Montrezlą Harrellą bei Wesley Matthewsą. Taip pat į koamndą sugrįžo naujas sutartis pasirašę Markieffas Morrisas, Jaredas Dudley, Kostas Antetokounmpo ir Anthony Davisas.

Lakers mainų būdu taip pat papildė Dennisas Schoderis, Jordanas Bellas ir Alfonzo McKinnie. Tiesa, po mainų komandą paliko Danny Greenas ir JaVale’as McGee.

Komandą laisvųjų agentų rinkoje paliko Rajonas Rondo, kuris persikėlė į Hawks, Avery Bradley persikėlęs į Heat ir Dwightas Howardas papildęs 76ers. Tuo tarpu J.R. Smithas ir Dionas Waitersas lieka be sutarčių. Lakers po mainų taip pat atleido Quinną Cooką.

Stipriausios krepšinio lygos NBA statymai lietuviškiausioje lažybų bendrovėje

Lietuvoje TOPsport

Lietuviškiausioje lažybų bendrovėje TOPsport NBA statymu gausa tiesiog stebina visus lažybų mėgėjus. Čia sporto fanai randa ne tik įprastus statymus dėl rungtynių nugalėtojų, tačiau kur kas daugiau. NBA mėgėjai gali statyti, ar rungtynėse prireiks pratęsimo, kas laimės pirmą rungtynių pusę, kas laimės trečią kėlinį, ar pelnytų taškų skaičius bus lyginis ar nelyginis, kokiu pranašumu laimės viena ar kita ekipa, kiek iš viso komandos pelnys taškų tiek atskirai, tiek kartu, kiek pelnys kuris krepšininkas ir kas bus rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Ir visi šie statymai yra vos rungtynėse, kai jų kur kas daugiau yra ilgalaikių.

Ilgalaikėje pasiūloje NBA fanai gali taip pat rasti ir įvairiausius statymus, kurie paaiškės tik pasibaigus sezonui. Krepšinio fanai gali statyti, kas šį sezoną taps NBA čempionu, kas gali laimėti Rytų konferenciją bei Vakarų konferenciją, kas pateks į finalą, kas pateks į atkrintamąsias varžybas. Taip pat NBA gerbėjai gali atlikti statymus, kas iškovos šio sezono reguliariojo sezono MVP, kas taps metų naujoku, kas iškovos geriausio šeštojo žaidėjo apdovanojimą, geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimą, kas taps metų treneriu ir dar daugiau. Visi statymai gali būti atlikti sezono eigoje, o puikūs laimėjimai jau lauks praūžus visam ilgam NBA sezonui.