NBA naujokų birža: aiškus pirmasis šaukimas ir R. Jokubaičio šansai

By 2021-07-28 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Jau ketvirtadienio naktį 60 geriausių pasaulio krepšinio talentų išgirs savo pavardes NBA naujokų biržoje, o tarp jų turėtų atsidurti ir vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Rokas Jokubaitis.

Kauno „Žalgirį“ į saulėtąją Kataloniją iškeitęs lietuvis „Barcelona“ ekipos marškinėlių taip gali ir neapsivilkti. NBA naujokų biržoje dalyvausiantis R. Jokubaitis jau šiais metais gali keltis už Atlanto ir legionieriaus karjerą pradėti NBA.

Lietuvio galimybės tarp NBA analitikų yra vertinamos skirtingai. „The Athletic“ apžvalgininkas R. Jokubaičiui prognozuoja 28-ąjį šaukimą, kuris priklauso Finikso „Suns“ ekipai. Tuo tarpu ESPN ekspertas Jonathonas Givony lietuvį pastatė į 44-ąją poziciją. Šis šaukias priklauso žvaigždžių pripildytai Bruklino „Nets“ ekipai.

TOPsport lažybininkai neabejoja, jog R. Jokubaitis išgirs savo pavardę NBA naujokų biržoje, tačiau ne pirmajame rate. Tikimybė, jog lietuvis bus pasirinktas vienu iš pirmųjų 30-ies šaukimų yra vertinama 15 proc.

TOPsport ekspertai dar labiau yra užtikrinti dėl pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo. Tikimybę, jog Detroito „Pistons“ pirmuoju šaukimu pasirinks Oklahomos universitete rungtyniavusį amerikietį Cade‘ą Cunninghamą yra vertinama net 98 proc.

Tarp potencialių pirmojo šaukimo kandidatų yra minimi Jalenas Greenas, Evanas Mobley bei Jalenas Suggsas.