NBA finalo serijos starte – „Raptors“ favorito etiketė ir K. Duranto laukianti „Warriors“

By 2019-05-30 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

Po ilgo reguliaraus sezono ir atkaklių atkrintamųjų varžybų atėjo laikas NBA sezono kulminacijai – didžiajam finalui. Jame susitiks jau penktąjį sezoną iš eilės finale esanti „Golden State Warriors“ bei pirmą kartą klubo istorijoje dėl titulo kovosianti Toronto „Raptors“.

Keviną Durantą antrajame atkrintamųjų etape praradusi „Warriors“ didelių sunkumų neturėjo: pirmame raunde 4-2 buvo įveikta Los Andželo „Clippers“, Vakarų konferencijos pusfinalyje identišku rezultatu buvo susitvarkyta su Hjustono „Rockets“, o kovoje dėl vietos didžiajame finale 4-0 nušluota Portlando „Trail Blazers“.

Štai „Raptors“ buvo kur kas sunkiau nukeliauti iki finalo. Kanados ekipa visose trijose iki šiol žaistose serijose vienu metu buvo besivejančių vaidmenyje. Atkrintamųjų starte „Raptors“ 4-1 įveikė Orlando „Magic“, kitame etape po neįtikėtinai atkaklios kovos 4-3 buvo palaužta Filadelfijos „76ers“, o Rytų konferencijos finale 4-2 buvo susidorota su Milvokio „Bucks“.

Žvaigždžių perpildyta, tačiau traumų išretinta „Warriors“ vis tiek bus finalo favoritė dė didesnės patirties ir Stepheno Curry, Klay Thompsono bei Draymondo Greeno faktorių. Negana to, K. Duranto ir DeMarcuso Cousinso netekę „kariai“ taip pat turi ne vieną žaidėją, kuris galės gintis prieš „Raptors“ superžvažgidę Kawhi Leonardą.

Prieš „Raptors“ lyderį gynyboje galės vargti tokie žaidėjai kaip D. Greenas, K. Thompsonas ar Andre Iguodala. Pastarasis yra net gi tapęs finalų MVP, kai sugebėjo pristabdyti LeBroną Jamesą.

Nors panašu, kad dauguma pranašumų yra „Warriors“ pusėje, „Raptors“ taip pat turi kuo pasigirti. Tai yra jau minėtu K. Leonardu. Taip pat „Raptors“ gali pridaryti daug problemų žaisdama su Marcu Gasoliu. „Warriors“ be D. Cousinso neturi patikimo vidurio puolėjo, tad ispanas gali pridaryti nemažai problemų abejose aikštės pusėje.

Namuose seriją pradėsianti „Raptors“ ekipa ir yra laikoma pirmųjų serijos rungtynių favorite, o jos šansus triumfuoti TOPsprot bukmekeriai vertina 55 proc. Štai „Warriors“ ekipos šansai iškovoti pergalę yra vertinami 45 proc.

Tiesa, kalbama, kad tiek K. Durantas, tiek D. Cousinsas šioje serijoje turėtų pasirodyti aikštėje, o tai „Warriors“ daro ryškiais pačios serijos favoritais. TOPsport lažybininkai neabejoja, kad būtent „Warriors“ taps trečius metus iš eilės NBA čempionais ir jų šansus vertina 75 proc., kai „Raptors“ – 25 proc.

Ekspertai prognozuoja, kad serijoje prireiks šešių rungtynių ir ji baigsis „Warriors“ ekipos pergale 4-2.

Taip pat prognozuojama, kad savo pirmąjį finalo MVP apdovanojimą gaus „Warriors“ žvaigždė S. Curry. Praėjusiais metais tokio apdovanojimo sulaukęs K. Durantas serijjos nepradės nuo pat pradžių, o tai ir gali atverti duris fanų numylėtiniui S. Curry. Jo šansai yra vertinami 65 proc.

Tuo metu „Raptors“ gretose geriausiai yra vertinami K. Leonardo šansai. Tikimybė, kad puolėjas antrą kartą taps finalų MVP yra vertinama 25 proc. Į geriausiai vertinamų penketuką taip pat patenka D. Greenas, K. Thompsonas bei K. Durantas.