Naujai renkami Eurolygos čempionai: krentančios „Fenerbahče“ bei „Real“ akcijos, abejonės „Barcelona“ ir stebinanti R. Kurtinaičio kariauna

Prieš prasidedant Eurolygos sezonui, daugelis krepšinio aistruolių bei ekspertų kalbėjo vieningai: „Barcelona“, Maskvos CSKA, Madrido „Real“ bei Stambulo „Fenerbahče“ ekipos bus finaliniame ketverte.

Įspūdingomis krepšinio žvaigždėmis pasipildžiusi „Barcelona“ buvo tiek lažybininkų, tiek krepšinio aistruolių favoritas laimėti Eurolygą. Ir nors „Barcelona“ Eurolygos starte iškovojo visas keturias pergales, jos nebuvo tokios įtikinamos, kaip daugelis tikėjosi iš katalonų.

Po pirmojo Eurolygos mėnesio, krepšinio aistruolių pasitikėjimas TOPsport lažybų kontoroje „Barcelona“ ekipa kiek sumenko.

Vis dėlto, didžiausi nuosmukiai tarp lažybų mėgėjų pasijautė „Fenerbahče“ ir „Real“ ekipų stovyklose. Stambulo komanda sezoną pradėjo iškovojusi vos vieną pergalę iš keturių galimų ir nors lažybininkai vis dar mato „Fenerbahče“ tarp keturių stipriausių lygos komandų, krepšinio aistruoliai nebetiki Turkijos čempionų galimybėmis triumfuoti Eurolygoje.

Panaši situacija susiklostė ir su „Real“ ekipa, kuri kol kas turi tik dvi pergales savo sąskaitoje. Nors TOPsport lažybininkai dar nepraranda tikėjimo „karališkuoju“ klubu, krepšinio fanų pasitikėjimas taip pat kaip reikiant sumažėjo.

Tiesa, kai kurios puikiai sezoną pradėjusios ekipos savo fanų kiekį kaip reikiant padidino. Pasibaigus ketvirtajam Eurolygos turui, net 25 proc. krepšio aistruolių, nutarusių išmėginti savo sėkmę TOPsport spėjant Eurolygos nugalėtojus, spėjo, kad Maskvos srities „Chimki“ su Rimu Kurtinaičiu triumfuos Eurolygoje, kai 20 proc. spėjo Milano „AX Armani“ ekipos triumfą su į rikiuotę sugrįžusiu Artūru Gudaičiu.

Kaip ir nuo pat sezono pradžios, krepšinio aistruolių patriotizmas veikia ir iki šiol. Nepaisant slogaus Kauno „Žalgirio“ starto Eurolygoje, lažybų mėgėjų pasirinkimas nesikeitė nei po dviejų pralaimėjimų iš eilės, nei po dviejų pergalių iš eilės: „Žalgiris“ ir toliau yra dažnai renkamasis kaip potencialus Eurolygos nugalėtojas.