Lygybė NBA finale: ką parodė pirmieji mačai?

By 2022-06-08 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės

NBA didysis finalas jau prasidėjo, o serija jau šią naktį keliasi į Bostoną. San Franciske, „Golden State Warriors“ namuose, komandos pasidalino po pergalę ir serijoje įsivyravo lygybė – 1-1.

„Warriors“ prarado namų aikštės pranašumą, kadangi jeigu prireiktų visų septynių serijos rungtynių, iš penkių likusių mačų trys vyktų Bostone. Jau aišku, jog dabartiniai du vyks „Celtics“ namų arenoje, kai penktasis serijos susitikimas grįš į Oklandą.

NBA LAŽYBOS

Pirmosiose serijos rungtnynėse triumfuoti pavyko „Celtics“ ekipai, kuri iškovojo įtikinamą pergalę 120:108. Bostono klubas po trijų kėlinių atsiliko 80:92, tačiau ketvirtąjį kėlinį sugebėjo laimėti net 40:16 ir iškovoti itin svarbią pergalę.

„Celtics“ gretose komandos žvaigždė Jaysonas Tatumas surinko tik 12 taškų, pramesdamas net 14 metimų iš 17 iš žaidimo, tačiau atliko 13 rezultatyvių perdavimų, o jo +/- rodiklis siekė +16. Šiame mače X faktoriais tapo Alas Harfordas surinkęs 26 taškus, iš kurių 8 buvo surinkti per poros minučių atkarpą ketvirtajame kėlinyje ir Derrickas White‘as surinkęs 21 tašką.

„Warriors“ negelbėjo ir 34 Stepheno Curry taškai. „Warriors“ šiame mače pataikė 19 tritaškių iš 45 (42 proc.), kai „Celtics“ realizavo net 21 iš 41 (51 proc.).

Vis dėlto, antrajame mače „Warriors“ sugebėjo sureaguoti puikiai ir nors po dviejų kėlinių komandas skyrė tik du taškai (52:50), trečiąjį ketvirtį „kariai“ laimėjo įspūdingai – 35:14. Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas, o GSW triumfavo 107:88.

„Warriors“ šį kartą nesustabdė J. Tatumo, surinkusio 28 taškus, tačiau jo +/- rodiklis buvo net -36, kai antras blogiausias komandoje rodiklis siekė -17. Aikštės šeimininkams pavyko visiškai išjungti pirmajame mače siautėjusį A. Harfordą, kuris liko su dviem taškais ir pristabdyti Jayleną Browną, kuris mačą pabaigė su 17 taškų.

„Warriors“ gretose ir vėl išsiskyrė S. Curry surinkęs 29 taškus, o „Celtics“ nemaloniai nustebino Jordanas Poole‘as surinkęs 17.

Trečiosiose serijos rungtynėse, kurios, kaip ir minėjome, vyks Bostone, favorite yra laikoma „Celtics“, nors pirmuosiuose dviejuose mačuose „keltai“ buvo autsaideriai. TOPsport ekspertai „Celtics“ galimybes dar kartą išsiveržti serijoje į priekį vertina 60 proc., kai „Warriors“ galimybės susigrąžinti namų aikštės pranašumą yra vertinamos 40 proc.

Įdomu tai, jog visoje serijoje TOPsport favoritų nebemato ir abiejų komandų šansus vertina vienodai – 50-50.