Lyderių susidūrimas: „Liverpool“ pasiruošusi išstumti „Tottenham“ iš pirmosios vietos

Anglijos „Premier“ lygos sezonas jau kaip reikiant įsibėgėjo, o kaip įprasta, artėjant didžioms metų šventėms pirmenybių tvarkaraštis tampa vis beprotiškesnis.

13-asis turas tapo pirmuoju šį sezoną, kuomet visos komandos žaidžia viduryje savaitės, o centriniu turo maču be jokios abejonės taps „Liverpool“ ir „Tottenham“ komandų susidūrimas. Būtent šios ekipos po 12 turų yra pirmaujančios Anglijos „Premier“ lygoje ir abi turi surinkusios po 25 taškus. Dėl geresnio įvarčių santykio aukštesnėje pozicijoje šiuo metu žengia „Spurs“.

Tiesa, jeigu titanų susirėmimas pasibaigtų lygiosiomis, tuo pasinaudoti galėtų „Leicester“ arba „Southampton“. Pastaroji nuo lyderių atsilieka dviem taškais, o „Leicester“ – vienu.

Čempionų titulą ginanti „Liverpool“ kol kas nėra laikoma favorite triumfuoti „Premier“ lygoje, kai „Spurs“ su Jose Mourinho priešaky taip pat taikosi į titulą, tačiau jai prognozuojama trečioji vieta. Nepaisant to, jog būtent šie du klubai šiuo metu pirmauja lygoje, TOPsport kol kas favorite triumfuoti vis dar laiko „Manchester City“, kuri yra šeštoje vietoje, atsilieka 5 taškais ir yra sužaidusi  rungtynėmis daugiau už pagrindinius savo varžovus.

Žvelgiant į centrinį 13-ojo turo mačą čia susigrums ne tik dėl titulo besivaržančios komandos, tačiau ir favoritai iškovoti auksinį batelį: Mohamedas Salah ir Harry Kane‘as. Kol kas TOPsport kiek geriau vertina egiptiečio šansus (25 proc.), tačiau „Spurs“ lyderio H. Kane‘o galimybės vertinamos ne ką prasčiau – 20 proc. Šiuo metu M. Salah yra įmušęs 10 įvarčių, H. Kane‘as pasižymėjo 9 kartus, o lygoje pirmauja Dominicas Calvertas-Lewinas su 11 įvarčių.

TOPsport prognozuoja, jog po šio mačo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą pakils dabartiniai čempionai – „Liverpool“. Jurgeno Kloppo auklėtinių šansai laimėti yra vertinami 50 proc., kai lygiųjų tikimybė – 30 proc., o „Tottenham“ – 20 proc.

TOPsport prognozuoja, jog mače turėtų būti 3 įvarčiai, o rungtynės pasibaigti rezultatu 2:1.

Visi mačo statymai.