Likimas nebe lietuvių rankose: tikimybės prasibrauti į aštuntfinalį

By 2022-09-06 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Nacionalinė Lietuvos vyrų rinktinė EuroBasket čempionatą pradėjo itin sunkiai. Trys rungtynės – trys dramatiški pralaimėjimai vieniems iš čempionato favoritų.

EUROBASKET LAŽYBOS

Lietuviai senojo žemyno pirmenybes pradėjo dramatiška nesėkme prieš Europos čempionus slovėnus 92:85. Vėliau sekė pralaimėjimas olimpiniams vicečempionams prancūzams 73:77, o trečiajame grupių etapo mače buvo nusileista turnyro šeimininkams vokiečiams, po dviejų pratęsimų, 107:109.

Trys mačai, kurie galėjo pasibaigti ir trimis Lietuvos rinktinės pergalėmis. Vis dėlto, situacija yra tokia, jog Kazio Maksvyčio kariauna nebėra savojo likimo šeimininkė.

Lietuvos rinktinė, kartu su Vengrija, yra B grupės dugne: 0 pergalių ir 3 pralaimėjimai. Bosnija ir Hercegovina, Slovėnija ir Prancūzija turi po du laimėjimus, o Vokietija laimėjo visus tris mačus.

Netikėtai slovėnus įveikę bosniai yra pasiruošę sujaukti visas Lietuvos rinktinės kortas. Bosnija ir Hercegovina jau šiandien susigrums su Prancūzija ir pergalės atveju užsitikrins kelialapį į EuroBasket aštuntfinalį.

Toks scenarijus reikštų vieną – Lietuva važiuotų namo po grupių etapo. Norint tokio scenarijaus išvengti, lietuviai turi laukti Prancūzijos pergalės prieš bosnius, patys įveikti Vengriją, o paskutiniame etape nugalėti pačius bosnius. Tokiu atveju, Lietuvos rinktinė užimtų ketvirtąją vietą grupėje.

Yra ir kitas galimas scenarijus. Tačiau jame bosniai ir vėl turi pralaimėti tiek prieš prancūzus, tiek lietuvius. Tačiau tokiu atveju, jeigu Slovėnija nusileis ir Prancūzijai, ir Vokietijai, tada skaičiuosis taškų skirtumas.

Jeigu lietuviai įveiktų bosnius 11 arba didesniu taškų skirtumu, jie liktų treti, slovėnai ketvirti, bosniai penkti. Jeigu lietuviai įveiktų bosnius 5-10 taškų skirtumu, slovėnai liktų treti, lietuviai ketvirti, bosniai – penkti. Tuo tarpu, jeigu lietuviai iškovotų pergalę iki 4 taškų skirtumo, slovėnai liktų treti, bosniai ketvirti, lietuviai – penkti.

TOPsport ekspertai, įvertinę visas tikimybes, Lietuvos rinktinės galimybes žengti į aštuntfinalį vertina 45 proc. Daugiau šansų, jog lietuviai po dviejų rungtynių važiuos namo – 55 proc.

Šiandien Lietuvos rinktinės pergale prieš vengrus nėra abejojama – 98 proc. Tačiau ne taip užtikrintai yra jaučiamasi Prancūzijos ir Bosnijs ir Hercegovinos mače. Ten mums taip reikalingos prancūzų pergalės tikimybė yra vertinama 65 proc.