Lietuvos klubams – minimalūs šansai Europos lygos atrankoje

Jau šį vakarą Europos lygos antrajame atrankos etape kovos dvi Lietuvos komandos – Vilniaus „Žalgiris“ ir Vilniaus „Riteriai“. Abi vilniečių ekipos perkopė pirmojo etapo barjerą, tačiau burtai nepagailėjo sostinės komandų.

„Žalgirui“ teks kovoti prieš Norvegijos čempionato lyderius „Bodo Glimt“ futbolininkus, kurie pirmajame etape net 6:1 sutriuškino Kauno „Žalgirio“ futbolininkus. Tuo tarpu „Riteriai“ šį vakarą kovos su „Liberec“ ekipa.

„Riteriai“ varžovus iš Čekijos priims namuose, tačiau jų šansai prieš penktąją vietą praėjusį sezoną Čekijos lygoje užėmusią „Liberec“ yra minimalūs. TOPsport ekspertai „Riterių“ šansus žengti į kitą Europos lygos etapą vertina vos 15 proc., kai „Liberec“ ekipos – 85 proc.

Vilniečiai pirmajame etape po pratęsimo įveikė „Derry City“ ir tikimasi, kad ir šiose rungtynėse sieks pratęsimo ir 11m baudinių serijos. Vis dėlto, TOPsport ekspertai pratęsimo tikimybę vertina tik 20 proc.

Dar prastesnę rungtynių baigtį TOPsport ekspertai prognozuoja „Žalgirio“ futbolininkams. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus žengti į kitą etapą vertina vos 5 proc., kai „Bodo Glimt“ klubo – 95 proc. Šiame mače net nėra tikimąsi pratęsimo ir tokią tikimybę lažybininkai vertina 7 proc.

Nors ekspertai spėja, kad „Žalgiris“ išvengs žeminančio pralaimėjimo, tačiau neabejojama, kad Norvegijos ekipa į kitą etapą žengs itin užtikrintai.