Lietuvos A lyga: favoritai triumfuoti, naujokai ir labiausiai nuvertinti

By 2021-03-05 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos A lygos pirmenybės startuos jau šiandien ir nors čempionai ant žaliosios vejos žengti dar negalės, nuo šiandien ir prasidės šalies pirmenybių čempionų vardo gynimas, kuriuo šiais metais užsiims Vilniaus „Žalgiris“.

Po trijų metų pertraukos A lygos čempionais tapę žalgiriečiai kaip reikiant pasistiprino tarpsezonio metu, o už komandos vairo stojo prieš tai su Marijampolės „Sūduva“ viską Lietuvoje laimėjęs Vladimiras Čeburinas.  Kaip reikiant pasikeitė ir vicečempionų „Sūduvos“ sudėtis, o už komandos vairo stojo ispanas Victoras Basadre.

Taip pat pasikeitė ir pati A lyga, kurioje iš 6 komandų atsirado 10. Į aukščiausią Lietuvos lygą pateko I lygą laimėjęs Kėdainių „Nevėžis“, vicečempionė Kauno rajono „Hegelmann Litauen“, ketvirtąją vietą užėmęs Telšių „Džiugas“ bei šeštoje vietoje likusi Alytaus „Dainava“.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog būtent A lygos naujokai ir užims paskutines keturias vietas. Paskutinė vieta turėtų atitekti vėliausiai prie aukščiausių šalies pirmenybių prisijungusiai „Dainavai“, kuri ruošėsi sezonui antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje. Tuo tarpu 7-9 vietos turėtų atitekti „Džiugui“, „Nevėžiui“ ir „Hegelmann Litauen“ ekipoms.

Laipteliu aukščiau turėtų atsistoti „Banga“ ekipa, o penktąją vietą užimti turėtų Vilniaus „Riteriai“. TOPsport prognozuoja, jog dėl 3-4 vietų kovos „Kauno Žalgiris“ bei LFF Supertaurės finale žaisiantis „Panevėžys“.

Kova dėl čempionų vardo turėtų vykti tradiciškai tarp „Žalgirio“ ir „Sūduvos“. Favoritais TOPsport laiko dabartinius čempionus ir vilniečių šansus iškovoti titulą antrus metus iš eilės vertina 60 proc. Tuo tarpu „Sūduvos“ galimybės yra vertinamos 30 proc.

Diskusija apie TOPsport prognozes bei visų komandų galimybes užvirė ir populiariame futbolo tinklaraštyje „RobertO Poškus“, kuriame buvo manoma, jog susilpnėjusios „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ ekipos gali turėti problemų išlaikyti praėjusiais metais iškovotas pozicijas. Taip pat buvo abejojama prognoze, jog „Dainava“ užims paskutinę vietą A lygoje.

„RobertO Poškaus“ tinklaraščio skaitytojai taip pat teigė, jog pervertinti yra „Riteriai“, o prie neįvertintų komandų priskyrė „Panevėžį“ ir keliskart buvo minimas „Hegelmann Litauen“ pavadinimas.