Lietuviško futbolo sugrįžimas: LFF Supertaurės likimas jau aiškus?

Aukščiausio lygio lietuviškas futbolas jau sugrįžta ir atėjo laikas išsiaiškinti Lietuvos futbolo federacijos Supertaurės savininkus. Pirmasis šio sezono titulas gali keliauti į naujus namus Panevėžyje arba likti ten, kur yra nuo praėjusio sezono – Vilniuje.

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai šeštadienio popietę mėgins apginti čempionų vardą ir iškovoti LFF Supertaurę antrus metus iš eilės ir iš viso, jau net aštuntą kartą. Nors „FK Panevežiui“ tai būtų pirmasis trofėjus, šio miesto buvusi komanda Panevėžio „Ekranas“ Supertaurę yra laimėjęs keturiskart ir rikiuojasi tik už žalgiriečių pagal iškovotus titulus.

Vilniečiai ant žalios vejos žengs kaip A lygos čempionai, kai panevėžiečiai – Lietuvos futbolo federacijos čempionai. Pastarąjį titulą „Panevėžys“ taip pat iškovojo pirmą kartą istorijoje.

Tai bus itin geras apšilimas naujajam „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Vladimirui Čeburinui, kuris lietuviško futbolo gerbėjams yra puikiai pažįstamas. V. Čeburinas jau yra dukart tapęs LFF Supertaurės čempionu, tačiau tuomet tai padarė su Marijampolės „Sūduva“.

Po metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs specialistas mėgins savo naująją kelionę su Lietuvos čempionais pradėti tinkamai, o TOPsport prognozuoja, kad būtent tai jam ir pavyks.

TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus iškovoti taurę vertina 70 proc., kai „FK Panevėžio“ – 30 proc. Pratęsimo tikimybė vertinama taip pat 30 proc.

Įdomu tai, kad „FK Panevėžio“ tikimybė laimėti per pagrindinį laiką yra vertinama vos 10 proc.