Lietuviškas krepšinio vakaras: „Žalgirui“, „Rytui“ ir „Lietkabeliui“ – niūrios prognozės

By 2022-03-15 24 kovo, 2023 Lažybos

Šį vakarą trys elitiniai Lietuvos krepšinio lygos klubai kausis tarptautiniame fronte dėl itin svarbių pergalių.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje priims svečius iš Pirėjo – „Olympiacos“ ekipą. Vilniaus „Rytas“ žūtbūtiniame mače FIBA Čempionų lygoje kausis su Tenerifės „Iberostar“, kai Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa Europos taurėje išvykoje kausis su Badalonos „Joventut“ ekipa.

Kiekvienai komandai šie mūšiai yra skirtingos svarbos, tačiau aišku, jog kiekvienas Lietuvos klubas darys viską, jo užbaigtų vakarą pergalingai.

EUROLYGOS LAŽYBOS

„Žalgiris“ – „Olympiacos“

„Žalgirio“ ekipa kovoti dėl vietos TOP-8 turi tik teorinius šansus, net ir išmetus Rusijos klubus iš Eurolygos. Vis dėlto, žalgiriečiai fiksuoja įspūdingą atkarpą – 4 pergalės per paskutinius 5 mačus. Tai yra daugiau negu pavyko iškovoti per pirmus 15 reguliaraus sezono susitikimų (3).

Ant bangos esantys žalgiriečiai šioje atkarpoje parklupdė „AS Monaco“ (83:82), tėškė antausį Madrido „Real“ (68:47), įveikė Atėnų „Panathinaikos“ (96:83) ir įveikė netgi „Barcelona“ ekipą (91:84). Šioje atkarpoje buvo nusileista tik Berlyno ALBA krepšininkams (74:82).

Žalgiriečiai turi puikisu šansus pakilti iš Eurolygos turnyrinės lentelės dugno ir būtent tą ir bandys padaryti.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai kauniečių pergalės šansus vertina 40 proc., kai „Olympiacos“ galimybės yra vertinamos 60 proc.

FIBA ČEMPIONŲ LYGOS LAŽYBOS

„Rytas“ – „Iberostar“

Vilniaus „Ryto“ ekipa yra atsidūrusi sudėtingoje situacijoje – trečioji vieta L grupėje iš keturių. Tenerifės ekipa su 4 pergalėmis ir 0 pralaimėjimų žengia pirma, Strasbūro IG su 3 pergalėmis ir 2 kluptelėjimais antra, o „Rytas“ – 2 laimėjimai ir 2 pralaimėjimai.

Vilniečiams ši pergalė yra būtina, kadangi pralaimėjimo atveju su IG ekipa būtų galima tik susilyginti pergalėmis paskutiniame ture, tačiau tarpusavio santykis yra Strasbūro ekipos pusėje.

Vilniečiai su šiandieniniais varžovais kovojo prieš kiek daugiau negu mėnesį ir išvykoje pralaimėjo 75:89. „Rytas“ subyrėjo rungtynėse po ilgosios pertraukos, kai trečiąjį kėlinį pralaimėjo 9:22 ir antrąją rungtynių dalį pralaimėjo bendru rezultatu 34:51.

Šiame mače laukiama daugiausiai intrigos iš visų lietuvių rungtynių šį vakarą. TOPsport ekspertai „Ryto“ šansus iškovoti pergalę vertina 49 proc., kai „Iberostar“ klubo šansai yra vertinami 51 proc.

EUROPOS TAURĖS LAŽYBOS

„Joventut“ – „Lietkabelis“

Tuo tarpu „Lietkabelis“ bus vienintelis šio vakaro Lietuvos klubas rungtyniausiantis išvykoje. Panevėžiečiai grumsis prieš grupės lyderę „Joventut“ ekipą.

Karaliaus Mindaugo taurės vicečempionai su 7 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais šiuo metu yra šeštoje A grupės vietoje iš 10 (8 komandos pateks į kitą etapą). Vis dėlto, „Lietkabelis“ tik Viena pergale atsilieka nuo ketvirtosios pozicijos ir tik dvejomis nuo 2-3 vietų.

Likus penkiems turams iki reguliariojo sezono pabaigos „Lietkabelis“ jau beveik turi kelialapį į kitą etapą kišenėje, tačiau vis dar kovoja dėl aukštesnių pozicijų prieš atkrintamąsias.

„Lietkabelis“ varžovus iš Italijos pirmajame rate kiek netikėtai įveikė 87:77. Panevėžiečiai į Italiją išskrido po triuškinamų pergalių prieš Belgrado „Partizan“ (93:78) ir „Dolomiti Energia Trento“ (74:57).

Vis dėlto, šio vakaro prognozės yra kiek liūdnos. TOPsport ekspertai „Lietkabelio“ šansuS svertina 25 proc., kai „Joventut“ galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 75 proc.