LFF Suertaurė – II dublis: tie patys favoritai ir labiau pažįstamos komandos

By 2021-04-02 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos Futbolo Federacijos Supertaurės finalas įvyks daugiau negu mėnesiu vėliau, tačiau per jį mažai pakitimų.

Dėl COVID-19 viruso buvo nukeltas susitikimas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „FK Panevėžio“ į balandžio 3 d., o tai reiškia, jog vienai iš komandų Šv. Velykos gali būti dar džiugesnės negu įprastai. A Lygos čempionas „Žalgiris“ finalą pasitinka kaip favoritas, kai tuo tarpu Lietuvos futbolo federacijos taurės nugalėtojai panevėžiečiai neturi ką prarasti šiame mače.

Šis finalas turėjo būti pirmosios sezono rungtynės, tačiau taip nutiko, jog komandos į kovą stos po rinktinių pertraukos ir jau praėjusių trijų A lygos turų. Įdomu tai, jog šalies pirmenybėse po sužaistų trijų susitikimų aukščiau yra būtent panevėžiečiai.

„FK Panevėžys“ po trijų turų savo sąskaitoje turi tris pergales ir 9 taškus. Užtikrintai atrodantys panevėžiečiai sezoną pradėjo skambia pergale išvykoje prieš šalies vicečmepionus, kai 1:0 įveikė Marijampolės „Sūduvą“. Vėliau sekė 1:0 pergalė prieš „Džiugą“ bei 4:2 pergalė prieš Gargždų „Bangą“.

Tuo tarpu „Žalgiris“ A lygoje rikiuojasi trečioje vietoje su 7 taškais. Čempionų titulą ginančių Vladimiro Čeburino auklėtinių sezonas prasidėjo lygiosiomis su lygos naujoke Alytaus „Dainava“ 2:2. Vėliau 2:0 buvo įveikti Vilniaus „Riteriai“ ir tokiu pačiu rezultatu įveikti Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai.

Negana to, rungtynės vyks po rinktinių pertraukos, kurioje žaidė ir abiejų klubų žaidėjų. Atrankoje į pasaulio čempionatą „Panevėžys“ į rinktinę išleido Tautvydą Eliošių, kai tuo tarpu Saulius Mikoliūnas bei Edvinas Gertmonas vyko į rinktinės stovyklą iš „Žalgirio“ ekipos.

Vis dėlto, puikus „Panevėžio“ sezono startas ekspertų nuomonės nepakeitė. Dar prieš mėnesį turėjusio vykti finalo favoritu buvo laikomas „Žalgiris“ ir jo galimybes TOPsport ekspertai vertino 70 proc. Būtent taip pat yra vertinami ir dabar „Žalgirio“ šansai iškovoti LFF Supertaurę. Panevėžiečių galimybės laimėti vertinamos 30 proc.

Įdomu tai, kad per pagrindinį rungtynių laiką LFF taurės laimėtojų šansai yra vertinami vos 10 proc. Pratęsimo tikimybė vertinama 25 proc.