Lažybininkai ir fanai abejoja „Žalgirio“ sėkme ketvirtfinalio starte

By 2019-04-16 29 balandžio, 2019 Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ ekipai pavyko padaryti neįmanomą – iškovoti šešias pergales iš eilės Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje ir įšokti į ketvirtfinalį antrus metus iš eilės. Čia Lietuvos čempionų laukia itin kietas riešutas – Eurolygos vicečempionė ir geriausia reguliaraus sezono komanda Stambulo „Fenerbahče“.

Turkijos čempionai Eurolygos reguliariajame sezone nė karto nepralaimėjo namų arenoje, o tai kaip reikiant apsunkins kauniečių šansus. Lažybininkai šiose rungtynėse ir serijoje yra įsitikinę, kad triumfuos „Fenerbahče“ ekipa, o „Žalgirio“ šansais šiose rungtynėse abejoja ir komandos fanai.


TOPsport prognozė

TOPsport lažybų bendrovės bukmekeriai aiškiu šios poros favoritu mato aikštės šeimininkus ir „Fenerbahče“ ekipos šansus triumfuoti šį vakarą vertina 77 proc., kai „Žalgirio“ – vos 23 proc.

Panašiai mano ir TOPsport klientai, kurių 70 proc. pasirinko Stambulo ekipos pergalę, o likę 30 proc. patikėjo „Žalgiriu“.

Lažybininkai šioje serijoje mano, kad kauniečiams apskritai nepavyks iškovoti pergalės ir tikimybę, kad „Fenerbahče“ triumfuos serijoje 3:0 vertina 40 proc. Kad Stambulo ekipa žengs į finalinį ketvertą triumfavusi 3:1 vertinama 25 proc., o kad „Fenerbahče“ laimės 3:2 seriją – 15 proc. Kad kauniečiai laimės seriją bet kokiu serijos rezultatu yra duodama vos 20 proc.

Kauno „Žalgiris“

Pažvelgus į statistines eilutes – kauniečių šansai yra minimalūs šioje serijoje. Vis dėlto, „Žalgiris“ yra šiuo metu karščiausia Eurolygos komanda, kuri yra iškovojusi šešias pergales iš eilės ir reguliarųjį sezoną užbaigė paklupdydama Eurolygos čempionę Madrido „Real“. Nuostabią sportinę formą demonstruojantys kauniečiai paskutinį kartą pralaimėjimo skonį jautė kovo 3 dieną ir šiuo metu yra iškovojusi jau 12 pergalių paeiliui, įskaitant ir LKL kovas.

Šį sezoną „Žalgiris“ buvo arti pergalės prieš Stambulo ekipą namuose, kai po trijų kėlinių pirmavo 57:53, tačiau galiausiai suklupo 75:82. Štai Turkijoje tokios atkaklios kovos nebuvo ir vos 61 tašką sukrapštę žalgiriečiai 18-ajame Eurolygos ture pralaimėjo 61:78. Vis dėlto, tuomet „Žalgiris“ buvo išretintas traumų ir žaidė prasčiausią sezono krepšinį.

Kaip žinoma, kauniečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius mėgsta surasti varžovų silpnąsias vietas, o šį kartą tai gali būti, kad ir kaip keistai tai skambėtų, Janas Vesely. Po 13 taškų ir 19,3 naudingumo balo renkantis čekas visai neseniai buvo patyręs menisko traumą sausio pabaigoje ir nors sugrįžo į aikštę, jis praleido paskutinius du Eurolygos turus. Nors J. Vesely yra vienas geriausių Eurolygos aukštaūgių, jo traumos gali palengvinti Brandono Davieso darbą tiek puolime, tiek gynyboje.

B. Daviesas dar prieš „Real“ ekipą priminė, kaip gali rungtyniauti, kai tiesiog varė į neviltį Madrido krepšininkus ketvirtajame kėlinyje, tad tokio amerikiečio žaidimo galima tikėtis ir Turkijos sostinėje. Negana to, „Žalgirio“ lyderis niekuo nenusileidžia J. Vesely, kai šis yra sveikas. Šį sezoną šių aukštaūgių mikrodvikovą Kaune laimėjo B. Daviesas, tačiau Turkijoje dvigubą dublį surinkęs J. Vesely pasirodė geriau už kauniečių lyderį.

Stambulo „Fenerbahče“

Spaudoje buvo pasirodę pranešimai, kad „Fenerbahče“ ne itin apsidžiaugė sužinojusi, kad ketvirtfinalyje teks grumtis su žalgiriečiais, kurie baimę šiuo metu keltų kiekvienai Eurolygos ekipai. „Žalgiris“ šiuo metu yra ne tik užsidegęs ir išalkęs pergalių, tačiau taip pat trokšta keršto už praėjusio sezono pralaimėjimą pusfinalyje 67:76. Būtent šie faktai ir labiausiai neramina Žjelko Obradovičiaus kariauną.

Taip pat kauniečiai gali būti neparankus varžovas „Žalgiriui“. Jau minėjome, kad „Žalgiris“ gali puikiai išnaudoti ne pačios geriausios sportinės formos esančio J. Vesely silpnybes. Taip pat kauniečiai turi didelį ginklą prieš kitą „Fenerbahče“ ekipos lyderį – Kostą Sloukas. Po 12 taškų ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo renkantis graikas turės gerokai vargti norėdamas turėti laisvės puolime, kadangi prieš jį turėtų gintis Thomasas Walkupas. Šiek tiek aukštesnis, tvirtesnis ir geru kojų darbu gynyboje išsiskiriantis Th. Walkupas turėtų kaip reikiant apsunkinti K. Sloukas gyvenimą prie kauniečių krepšio.

Negana to, prieš graiką taip pat gali gintis ir Leo Westermannas. Nors prancūzas yra lėtesnis negu K. Sloukas, jis yra 8 centimetrais aukštesnis ir gali sau leisti gintis atsitraukęs. Tiesa, K. Sloukas bet kokią varžovų klaidą gynyboje gali puikiai išnaudoti, o jeigu prancūzas nuspręstų gintis per žingsnį atsitraukęs, tai turėtų daryti labai atsargiai, kadangi K. Sloukas iš toli meta net 46 proc. tikslumu (40/87).

Žvelgiant į dabartinę „Fenerbahče“ formą, galima įžvelgti menką duobelę. Turkijos ekipa per paskutines šešerias rungtynes patyrė dvi nesėkmes ir turėjo gerokai pavargti, kad įveiktų „Barcelona“ (88:82), Podgoricos „Budučnost“ (76:67) bei Tel Avivo „Maccabi“ (78:75). Verta paminėti, kad visos šios rungtynės buvo žaidžiamos Stambule.