Lažybininkai didelės intrigos tarp legendinio N. Djokovočiaus ir D. Thiemo Australian Open finale nemato

Pirmajame šio teniso sezono didžiojo kirčio turnyro finale susigrums septynis kartus Australian Open čempionas Novakas Djokovičius ir pirmą kartą turnyro finale atsidūręs 26-erių Dominicas Thiemas.

Austras dar nėra laimėjęs nė vieno didžiojo kirčio turnyro finalo, tačiau jau dukart yra jame žaidęs. 2018 ir 2019 metais D. Thiemas žaidė „Rolland Garros“ turnyro finale, tačiau jame abu kartus nusileido grunto karaliui Rafaeliui Nadaliui.

N. Djokovičius ir D. Thiemas per karjerą buvo susitikę jau 10 kartų, o šešias pergales iškovojo serbas. Paskutinį kartą tenisininkai susitiko „Nitto ATP Finals“ grupių etape, kuriame pergalę šventė D. Thiemas 2:1. Tenisininkai prieš tai susirėmė ir Prancūzijos didžiojo kirčio pusfinalyje, kur pergalę 3:2 šventė tas pats D. Thiemas.

Abiem tenisininkams Australian Open turnyre teko ne kartą žaisti „tie-breaks“ ir nors D. Thiemas pirmus du savo „tie-breaks“ pralaimėjo antrajame ir trečiajame raunduose, vėliau laimėjo tris prieš Rafaelį Nadalį ketvirtfinalyje ir du prieš Alexanderį Zverevą pusfinalyje.

Tuo tarpu D. Djokovičius laimėjo visus tris, įskaitant vieną prieš Rogerį Federerį, kuris baigėsi serbo laimėjimu 7:1.

Nepaisant fakto, kad D. Thiemas visos karjeros metu su N. Djokovičiumi kovoja kaip lygus su lygiu, tačiau favorito etiketė klijuojama pastarajam. Pirmosios pasaulio raketės vardą galintis susigrąžinti serbas mėgins antrą kartą iš eilės ir jau aštuntą iš viso triumfuoti Australijoje.

Įdomu tai, kad iki šiol N. Djokovičius laimėjo visus septynis Australian Open titulus, kai pateko į pusfinalį.

Rimtą iššūkį mėginsiantis mesti D. Thiemas, pasak TOPsport lažybininkų, didelės kovos serbui duoti neturėtų. Austro šansai triumfuoti finale yra vertinami 22 proc., kai N. Djokovočiaus – 78 proc.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad serbas iškovos pergalę 3:0 ir neleis D. Thiemui iškovoti pirmojo didžiojo kirčio titulo karjeroje.
Prognozuojama, kad pirmasis setas pasibaigs čempiono titulą ginančio N. Djokovičiaus naudai 6-4.