Laukiamiausia metų UFC kova: trečias McGregoro ir Poirier dublis

By 2021-07-09 24 kovo, 2023 Sporto apžvalgos

„UFC 264“ paruošė įspūdingą reginį: trečią Dustino Poirier ir Conoro McGregoro kovos dublį. Vieni geriausių kovotojų pasaulyje šiais metais susitiks jau antrą kartą, o iš viso – trečiąjį.

Šių metų sausį antrajame raunde techniniu nokautu pergalę pasiekė amerikietis D. Poirier, kuris iškovojo jau 27-ąją karjeros pergalę. Antrajame raunde kovotojui prireikė 2 minučių ir 32 sekundžių.

Prieš tai kovotojai buvo susitikę 2014-aisiais, tačiau tuomet pergalę pasiekė C. McGregoras, nors kova vyko Las Vagese, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tuomet C. McGregoras pergalę techniniu nokautu pasiekė vos per 1 minutę 46 sekundes.

Pastaroji jų kova vyko Jungtiniuose Arabų Emiratuose, o trečiasis kovos dublis ir vėl vyks Las Vegase, „T-Mobile“ arenoje.

Abu kovotojai išsiskiria savo sėkme ir D. Poirier yra laimėjęs 27 kovas, kai C. McGregoras – 22. Tiesa, airio net 86 proc. pergalių buvo pasiektos nokautais, kai D. Poirier – 52 proc. Pastarasis mėgsta kovą perkelti ant žemės ir laužimais yra laimėjęs 22 proc. kovų, kai C. Mcgregoras vos 5 proc.

Abiejų kovotojų kovos vidutiniškai trunka virš 8 minučių, o C. McGregoras vidutiniškai per 15 minučių atlieka beveik 2 nokautus.

TOPsport lažybininkai nemano, kad šioje kovoje prireiks teisėjų taškų ir kovoje prireiks mažiau negu 3 raundų. Realiausia kovos baigtis, pasak TOPsport ekspertų, C. McGregoro pergalė pirmajame raunde.

Įdomu tai, kad lažybininkai prognozuoja trumpą kovą, kas yra parankiau airiui, o amerikiečio realiausia pergalė – pagal taškus, tačiau kovos favoritas vis tiek yra pastarasis. TOPsport ekspertai D. Poirier galimybes triumfuoti vertina 55 proc., kai C. McGregoro – 45 proc.