Laikas perrašyti istoriją? R. Berankis taikosi pirmą kartą žengti į trečiąjį „Roland Garros“ etapą

By 2021-06-03 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Ričardas Berankis pirmajame „Roland Garros“ etape pateikė staigmeną ir ant menčių patiesė savo tautiečių palaikomą Ugo Humbertą.

22-ejų prancūzas šiuo metu yra 32-oji pasaulio raketė ir yra laikomas vienu iš perspektyviausių pasaulio tenisninkų. Vis dėlto kairiarankis U. Humbertas po keturių setų kovos krito prieš lietuvį ir pasitraukė iš atvirojo Prancūzijos turnyro pirmajame raunde.

R. Berankis niekada nebuvo grunto mylėtojas ir vos praėjusiais metais iškovojo pirmąją pergalę „Roland Garros“ turnyre. Tuomet pirmoji Lietuvos raketė žengė į antrąjį etapą, kuriame buvo sutriuškintas būsimo čempiono Novako Djokovičiaus.

Šį kartą R. Berankiui burtai labiau nusišypsojo ir antrajame turnyro etape laukia kur kas labiau įveikiamas varžovas. Tiesa, jeigu lietuviui pavyks įveikti ir antrąjį raundą, didelė tikimybė, jog trečiajame jau lauks tas pats legendinis N. Djokovičius.

Vis dėlto, prieš tai dar R. Berankiui reikia išspręsti reikalus su australu Jamesu Duckworthu. 29-erių tensininkas šiuo metu yra 101-oje vietoje ATP reitinge ir nuo lietuvio atsilieka aštuoniomis pozicijomis.

Būsimas R. Berankio varžovas iki šiol niekada nebuvo laimėjęs „Roland Garros“ turnyre mačo ir patekęs į pagrindinį turnyrą visus penkis kartus pasitraukė iš kovos pirmajame raunde.

TOPsport ekspertai mano, jog kovoje dėl vietos trečiajame raunde, kuris abiem tenisininkams būtų rekordinis, geriau seksis Lietuvos atstovui. R. berankio šansus lažybininkai vertina 65 proc., kai J. Duckwortho – 35 proc.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog R. Berankiui daug problemų nekils ir jis į kitą etapą žengs po trijų setų kovos.