Kova dėl vietos atkrintamosiose: ar gali „Žalgiris“ nukauti Milano krepšininkus?

By 2021-03-05 19 kovo, 2021 Lažybos, Sporto apžvalgos

Prasčiausias pasirodymas gynyboje. Štai taip galima apibūdinti pirmojo rato Kauno „Žalgirio“ susitikimą su Milano „Armani Exchange“ ekipa.

Italijos ekipa kauniečius namuose įveikė 98:92 ir tai yra prasčiausios „Žalgirio“ rungtynės gynyboje šį sezoną. Tuomet žalgiriečiai kiekviename kėlinyje praleido bent po 21 tašką, o antrajame ketvirtyje praleido net 31.

Kauniečius į neviltį varė buvęs žalgirietis Zachas LeDay pelnęs 20 taškų, rezultatyviausias iki tol rungtynes sužaidęs Kevinas Punteris su 22 taškais bei 17 pridėjęs Shavonas Shieldsas. Tiesa, Kaune šį vakarą nežais Malcolmas Delaney, kuris pirmose rungtynėse surinko 13 taškų ir po traumos nespėjęs atsigauti Z. LeDay.

Šios rungtynės kauniečiams bus itin svarbios medžiojant vietą atkrintamosiose varžybose. Likus 7 turams iki reguliariojo sezono pabaigos, „Žalgiris“ žengia devintoje vietoje su 15 pergalių ir 12 pralaimėjimų. Aukščiau kauniečių yra viena pergale daugiau turinčios Stambulo „Fenerbahče“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ bei dvejomis pergalėmis daugiau turinčios Madrido „Real“, „Armani Exchange“ bei „Anadolu Efes“. Be šio vakaro rungtynių, žalgiriečiai dar susitiks su abiem Stambulo klubais.

Pralaimėjęs šį vakarą „Žalgiris“ kaip reikiant susikomplikuotų savo situaciją kovoje dėl pirmojo aštuoneto. Tuo tarpu pergalė, idealiausiai didesniu negu 6 taškų skirtumu, gali priartinti Lietuvos čempionus prie netrukus išvykstančio Eurolygos atkrintamųjų traukinio.

Vis dėlto, šį vakarą žalgiriečiai favoritais laikomi nėra. TOPsport ekspertai „Žalgirio“ šansus iškovoti pergalę vertina 45 proc., kai svečių iš Milano – 55 proc. Prognozuojama, jog „Armani Exchange“ iškovos pergalę 3-6 taškų skirtumu.