Kova dėl garbės: „Žalgiris“ – ryškus autsaideris prieš stringančią „Bayern“

By 2021-04-01 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgiris“ net ir su 16 pergalių per 32 rungtynes nepatenka tarp geriausiųjų Eurolygos dešimtuko ir taip pat yra palaidojęs visus šansus žengti į ketvirtfinalį.

Nepaisant to, žalgiriečiams dar yra likę du mačai, o būtent šį vakarą Lietuvos čempionai mėgins sumaišyti visas kortas Miuncheno „Bayern“ ekipai. Bavarai su 19 laimėjimų žengia šeštoje vietoje, tačiau dar nėra užsitikrinę vietos atkrintamosiose. „Bayern“ vis dar gali iškristi iš TOP-8 ribų, tačiau susiklosčius palankiems rezultatams kitose arenose, reguliarųjį sezoną galėtų užbaigti net ir antroje turnyrinės lentelės vietoje.

Vis dėlto, apie tokias pozicijas „Bayern“ ekipai bus sudėtinga galvoti, kadangi likę mačai – prieš dar šį sezoną neįveiktą „Žalgirį“ bei pirmajame rate palaužtą, tačiau itin grėsmingai atrodančią „Barcelona“ ekipą. Būtent šios dvi rungtynės ir nulems „Bayern“ vietą turnyrinėje lentelėje. Tiesa, pastarieji rezultatai gali kiek neraminti Miuncheno ekipos fanų. Per pastarąsias ketverias rungtynes buvo patirti  trys pralaimėjimai ir pasiekta tik viena pergalė. Nors „Bayern“ sugebėjo nutraukti įspūdingą Stambulo „Anadolu Efes“ seriją (80:79), tačiau po to sekė kiek netikėtas pralaimėjimas „Valencia“ ekipai (76:83) bei nesėkmė prieš Stambulo „Fenerbahče“ (68:77), po kurios bavarai nukrito iki šeštosios vietos ir praleido Turkijos ekipą į priekį.

„Žalgiris“ tuo tarpu pergale prieš „Bayern“ tautiečius Berlyno ALBA nutraukė keturių pralaimėjimų seriją, tačiau Vitorijos „Baskonia“ pergalė lėmė, kad kauniečių sezonas Eurolygoje pasibaigs kitą savaitę. Vis dėlto, „Žalgiris“ dar gali kovoti net ir dėl devintosios vietos turnyrinėje lentelėje, o kiekviena pergalė – papildoma suma prisidedanti prie premijos finansiškai vargstančiam „Žalgiriui“.

Pirmasis komandų susitikimas turėjo įstrigti kiekvienam „Žalgirio“ fanui. Tose rungtynėse likus 4 sekundėms Nickas Weileris-Babbas pelnė du taškus su pražanga, išvedė „Bayern“ į priekį (73:72), tačiau po minutės pertraukėlės Marius Grigonis pataikė pergalingą metimą atšokęs ir taip išplėšė vieną įspūdingiausių „Žalgirio“ pergalių šiame sezone. Tiesa, „Bayern“ po nesėkmės kauniečiams puikiai reabilitavosi ir jau kitą savaitę 90:77 įveikė „Barcelona“.

Miuncheno ekipa išlieka viena iš trijų TOP-8 komandų, kurią žalgiriečiams pavyko šį sezoną įveikti. Iš esamų 8 stipriausių Eurolygos komandų „Žalgiriui“ šį sezoną pavyko įveikti „Fenerbahče“, tą patį „Bayern“ bei „Baskonia“ ekipas. Tiesa, „Žalgiris“ prieš Stambulo ir Vitorijos ekipas abu kartus pralaimėjo atsakomąsias antrojo rato rungtynes ir šiuo metu prieš TOP-8 komandas „Žalgiris“ yra laimėjęs 3 kartus, o pralaimėjęs – 12 kartų.

Itin didelė rungtynių svarba „Bayern“ ekipai, galimai atsipalaidavę kauniečiai ir „Žalgirio“ sunkumai prieš aukščiau esančias komandas leidžia TOPsport ekspertams šio mačo aiškiu favoritu laikyti bavarus. Aikštės šeimininkų šansai šiame mače yra vertinami 70 proc., kai „Žalgirio“ – 30 proc.