Kokios D. Sabonio galimybės tapti NBA reguliaraus sezono MVP?

By 2021-01-05 6 balandžio, 2021 Lažybos, Sporto apžvalgos

Geriausias Lietuvos krepšininkas ir Indianos „Pacers“ lyderis Domantas Sabonis naująjį NBA sezoną pradėjo galingai. Portlande gimęs krepšininkas už Atlanto ir vėl sėkmingai garsina Sabonio pavardę, kaip tai darė ir jo tėtis Arvydas Sabonis.

Puikiai startavęs vidurio puolėjas tapo trečiuoju lietuviu istorijoje, kuriam pavyko nuskinti geriausio savaitės žaidėjo titulą NBA. Prieš tai tokius pasiekimus po kartą užfiksavo A. Sabonis ir Žydrūnas Ilgauskas. Praėjusį sezoną NBA Visų Žvaigždžių savaitgalio rungtynėse debiutavęs D. Sabonis šį sezoną, panašu, nusiteikęs pasiekti ne ką mažiau.

Lietuvis naująjį NBA sezoną atidarė karjeros rungtynėmis, kai pelnė 32 taškus ir atkovojo 13 atšokusių kamuolių. Žaidimo kreivė nė kiek nenukrito ir antrajame sezono mače, kai centras užfiksavo trigubą dublį: 22 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Iš viso per pirmas septynerias sezono rungtynes D. Sabonis renka po 20,6 taško, 11,3 atšokusio kamuolio, 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir 0,9 perimto kamuolio vidurkius. Visi rodikliai, išskyrus atkovotus kamuolius, yra geriausi D. Sabonio karjeros rodikliai NBA. Tik praėjusį sezoną aukštaūgis atkovojo daugiau kamuolių, kai jo vidurkis siekė 12,4 per susitikimą.

Kol kas D. Sabonio „Pacers“ per 7 rungtynes yra iškovojusi 5 pergales ir Rytų konferencijoje rikiuojasi trečioje vietoje.

Būtent dominavimas aikštėje, pripažinimas už aikštės ribų ir geri komandos rezultatai yra pagrindiniai dalykai siekiant reguliaraus sezono MVP apdovanojimo. D. Sabonis prieš sezoną TOPsport sudarytame reitinge buvo 32-oje vietoje pagal tikimybes tapti MVP. Vis dėlto, šiuo metu lietuvis jau yra atsidūręs 22-oje pozicijoje ir lenkia tokius krepšininkus kaip Paulas George‘as, Russellas Westbrookas, Brandonas Ingramas, Kyle‘as Lowry, Jaylenas Brownas.

Favoritais tapti sezono MVP vis dar išlieka geriausi europiečiai: Luka Dončičius ir Giannis Antetokounmpo. Jų šansai atitinkamai yra vertinami 25 proc. ir 20 proc. Tuo tarpu D. Sabonio galimybės kol kas yra vertinamos 1 proc.