Karaliaus Mindaugo taurės savaitgalis: finalo ketverto favoritas, pusfinalių prognozės ir tritaškių konkursas

Praėjusiais metais Karaliaus Mindaugo taurę į Kauną sugrąžinęs „Žalgiris“ mėgins pakartoti savo pasiekimą ir antrą kartą iškovoti šalies taurę dvejus metus iš eilės.

Nuo 2016-ųjų pradėtas rengti Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, kol kas, turi tik du čempionus: „Žalgirį“ ir Vilniaus „Rytą“. Vilniečiai tapo pirmaisiais KMT čempionais, vėliau sekė du žalgiriečių triumfai iš eilės, tada taurė sugrįžo į „Ryto“ rankas ir praėjusiais metais „Žalgiris“ dar kartą kėlė KMT trofėjų į viršų.

Šį sezoną krepšinio aistruoliai finalo ketverte nebeišvys du kartus KMT nugalėtojų „Ryto“ krepšininkų, kuriuos ketvirtfinalyje eliminavo Utenos „Juventus“. Tiesa, pastariesiems tai nėra debiutas finaliniame ketverte: 2017-aisiais uteniškiai iškovojo bronzos medalius.

Vis dėlto, tikri bronzos medalių ekspertai yra šio sezono finalinio ketverto šeimininkai – Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai. Panevėžiečiai paskutinius tris sezonus iš eilės užėmė trečią vietą KMT finalo ketverte. 2017-aisiais „Lietkabeliui“ pavyko iškovoti sidabro medalius, o pirmaisiais KMT turnyro metais, „Lietkabelis“ nepateko į finalo ketvertą.

TOPsport ekspertai prognozuoja, jog „Lietkabeliui“ pavyks pasiekti geresnį rezultatą negu pastaruosius tris sezonus, tačiau naujos prabos medalių į savo kolekciją nepridės. TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog staigmenų užfiksuota nebus ir čempionu taps „Žalgiris“. Kauniečių šansai yra vertinami net 85 proc., kai „Lietkabelio“ – 10 proc. „Juventus“ galimybės sudrebinti KMT finalo ketvertą vertinamos 4 proc., o Klaipėdos „Neptūno“ – 1 proc.

Pusfinalyje tarp „Žalgirio“ ir „Neptūno“ TOPsport neįžvelgia visiškai jokios intrigos ir kauniečių galimybės žengti į finalą yra vertinamos 97 proc. Štai pusfinalyje tarp „Lietkabelio“ ir „Juventus“ laukiama kur kas daugiau intrigos. Panevėžiečių šansai yra vertinami 60 proc., o „Juventus“ galimybės pirmą kartą istorijoje patekti į finalą – 40 proc.

KMT finalo ketvertą nušvies intriguojantis tritaškių konkursas. Konkurse netrūksta ir puikiai žinomų krepšininkų: „Žalgiriui“ atstovaus Artūras Milaknis, „Juventus“ – daugkartinis snaiperio konkursų nugalėtojas Marius Runkauskas, „Rytui“ – komandos lyderis Andrew Goudelockas bei jaunasis snaiperis Lukas Uleckas.

TOPsport ekspertai didžiausiu konkurso favoritu laiko „Žalgirio“ snaiperį A. Milaknį ir jo šansus triumfuoti vertina 35 proc. Nežymiai prasčiau yra vertinami M. Runkauskas bei A. Goudelockas. Būtent tarp šių trijų krepšininkų, TOPsport lažybininkai, ir mato įnirtingiausią kovą varžantis snaiperio konkurse.

Jiems iššūkį mesti taip pat gali Mindaugas Sušinskas (15 proc.) bei Elvaras Fridrikssonas (10 proc.).