Karaliaus Mindaugo taurė: pusfinalių intrigos, ketverto favoritai ir snaiperių konkursas

By 2022-02-18 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Karaliaus Mindaugo taurės laimėtojai paaiškės jau šį savaitgalį. Nuo 2016-ųjų rengiamame KMT finaliniame ketverte yra trys puikiai pažįstamos komandos bei viena, pirmą kartą prasibrovusi į pusfinalį ekipa.

KMT finaliniame ketverte varžysis dukart čempionas Vilniaus „Rytas“, dukart sidabro medalius ir tris kartus bronzos medalius iškovojęs Panevėžio „Lietkabelis“, keturis kartus nugalėtojas Kauno „Žalgiris“ ir pirmą kartą į ketvertą prasibrovę „Šiauliai“.

KMT turnyruose kol kas dominavimo iš vieno ar kito klubo nematyti, tačiau patys finalai retai būna su didele intriga. Per šešis metus vos du kartus finalas pasibaigė vienaženkliu skirtumu. Praėjusiais metais „Žalgiris“ po atkaklios kovos 76:69 įveikė „Lietkabelį“, o 2019-aisiais „Rytas“ 70:67 įveikė „Žalgirį“.

„Žalgiris“ kol kas yra dalyvavęs visuose KMT finaluose ir juose keturis kartus varžėsi su vilniečiais ir du – su „Lietkabeliu“. Panevėžiečiai iki šiol buvo praleidę vieną KMT finalinį ketvertą (2016 m.), kaip ir „Rytas“ (2021 m.).

Įdomu tai, kad KMT buvo rengtas keturiuose miestuose – Vilniuje (du kartai), Kaune (kartas), Klaipėdoje (du kartai) bei praėjusiais metais Panevėžyje (kartas) ir abu kartus, kai renginys vyko Vilniuje – triumfavo šeimininkai „Ryto“ krepšininkai. Šiais metais finalinis KMT etapas yra ir vėl rengiamas sostinėje.

KARALIAUS MINDAUGO TAURĖS LAŽYBOS

Pirmajame pusfinalyje šeštadienio popietę susitiks pastaruosius dvejus metus triumfavęs „Žalgiris“ ir finalinio ketverto debiutantė „Šiaulių“ ekipa.

Šios komandos jau du kartus šį sezoną susitiko LKL pirmenybėse ir pirmajame mače sezono pradžioje šalies čempionai pervažiavo Antano Sireikos auklėtinius – 97:64. Vis dėlto, antrajame susitikime, kuris vyko tik kiek daugiau negu prieš mėnesį, užvirė itin įnirtinga kova.

Šiauliuose tik po atkaklios kovos triumfavo „Žalgiris“ 89:86. Kauniečiai niekaip nesugebėjo sustabdyti varžovų lyderio Jonathano Elmore‘o, kuris per 35 minutes surinko 32 taškus.

Kauniečiai šiame mače buvo priversti rungtyniauti Eurolygos rotacija. Nors Lukui Lekavičiui, Nielsui Giffey bei Pauliui Jankūnui buvo suteikta kiek mažiau minučių, tai Tyleris Cavanaugh žaidė 35 minutes, o Edgaras Ulanovas – 31. Jie atitinkamai pelnė 26 ir 21 tašką. Tai buvo vieninteliai žalgiriečiai surinkę dviženklį taškų skaičių.

Nepaisant itin įnirtingo mačo praėjusį mėnesį, TOPsport ekspertai ryškiais mačo favoritais laiko „Žalgirį“ ir neabejoja kauniečių žaidimu finale. Žalgiriečių tikimybė perkopti pusfinalio barjerą yra vertinama 85 proc., kai „Šiaulių“ – 15 proc.

Antrajame pusfinalyje laukiama kiek daugiau intrigos tarp ketverto šeimininkų „Ryto“ krepšininkų bei praėjusių metų vicečempionų „Lietkabelio“.

Vilniečiai ir panevėžiečiai taip pat šį sezoną susitiko jau du kartus, tačiau šios ekipos pasidalino po pergalę namuose. Pirmajame sezono susitikime vilniečiai ganėtinai užtikrintai sostinėje įveikė svečius iš Panevėžio 85:71.

Antrasis sezono susitikimas vyko sausio 29 dieną ir jame „Lietkabelis“ vilniečiams išrašė trečiąjį sezono ir antrąjį iš eilės pralaimėjimą LKL pirmenybėse – 83:80. Šiame mače panevėžiečius į priekį vedė Dorde Gagičius su 21 tašku ir 17 pelnęs Gediminas Orelikas.

„Ryto“ neišgelbėjo Kennetho Smitho 21 taškas, Ivano Buva pridėti 18 ir Arno Butkevičiaus 15.

Pavykusi KMT pusfinalio repeticija: „Lietkabelis” dramatiškai sudavė sprigtą „Rytui“ | 24sek.lt

Nors „Rytas“ yra atsidūręs nedidelėje duobėje, TOPsport lažybininkai favoritais šioje poroje laiko aikštės šeimininkus. „Ryto“ galimybės žengti į finalą yra vertinamos 70 proc., o „Lietkabelio“ – 30 proc.

TOPsport ekspertai finaliniame KMT ketverte favorite laiko „Žalgirio“ ekipą ir jos šansus iškovoti jau penktąjį titulą vertina 60 proc. „Ryto“ galimybės nuskinti dar vieną trofėjų yra vertinamos 30 proc., „Lietkabelio“ iškovoti pirmąjį – 7 proc., o „Šiauliams“ suteikiama tik teorinė 3 proc. tikimybė.

Vilniuje, KMT finalinio ketvertu metu vyks ir snaiperių konkursas, kuriame taikliausi lygos krepšininkai varžysis dėl geriausio metiko vardo. Konkurse šiais metais dalyvaus ir buvę čempionai Martynas Gecevičius bei Mindaugas Lukauskis, o taip pat mes ir praėjusių metų vicečempionas Evaldas Šaulys.

Snaiperių konkurse dalyvaus ir pastaruoju metu tiesiog užsikūręs Karolis Lukošiūnas, kuris savo sėkmę bandys jau ne pirmą kartą.

TOPsport ekspertai konkurso favoritu laiko M. Gecevičių bei E. Šaulį ir jų galimybes vertina po 20 proc. Kiek prasčiau yra vertinamas „Žalgirio“ atstovas K. Lukošiūnas, o už jo rikiuojasi M. Lukauskis bei Prienų atstovas Tahjas Eaddy bei kėdainiečių krepšininkas Richardsas Kuksikas.