Išvykoje pergales skinančio „Žalgirio“ laukia rimčiausias iššūkis namuose

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo trimis pergalėmis iš eilės išvykoje, o jau šį vakarą debiutuos ir namų arenoje, kurioje priims Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus.

Nors viena geriausių praėjusio sezono Eurolygos komandų į Kauną atvyko be didžiausios ekipos žvaigždės Shane‘o Larkino, kuris dar nėra atsigavęs po traumos, Stambulo ekipa vis tiek yra laikoma kaip stipriausia komanda, su kuria „Žalgiriui“ teks grumtis sezono starte.

Tiesa, „Anadolu Efes“ lengvo pasivaikščiojimo laukti taip pat neturėtų, kadangi visas tris rungtynes laimėjęs „Žalgiris“ yra vienintelė Eurolygos komanda, kuri dar nėra patyrusi pralaimėjimo jausmo šį sezoną. Tuo tarpu „Anadolu Efes“ tik šią savaitę iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje, kai įveikė Berlyno ALBA 93:72 ir po trijų turų žengia 12-oje vietoje.

Įdomu tai, kad „Žalgiris“ tik vieną kartą iš pirmųjų trijų rungtynių buvo laikomas favoritu. Pirmajame ture prieš Pirėjo „Olympiacos“ kauniečių šansai laimėti buvo vertinami 30 proc., prieš traumų ir viruso išretintą Maskvos srities „Chimki“ žalgiriečių galimybės buvo vertinamos 62 proc., o šią savaitę Belgrade prieš „Crvena Zvezdą“ kovojusiems kauniečiams buvo duodama 35 proc. tikimybė laimėti.

Nors „Anadolu Efes“ ant „popieriaus“ atrodo grėsmingiausiai iš visų buvusių kauniečių varžovų, tačiau TOPsport ekspertai svečių iš Turkijos nelaiko tokiais ryškiais favoritais, kaip „Crvena Zvezda“ ar „Olympiacos“. TOPsport lažybininkai „Anadolu Efes“ galimybės nutraukti kauniečių pergalių seriją vertinamos 58 proc., kai „Žalgirio“ ekipos šansai apginti savo namų tvirtovę yra vertinami 42 proc.

TOPsport ekspertai ir vėl prognozuoja, jog Marius Grigonis ir Joffrey Lauvergne bus rezultatyviausi žalgiriečiai ir atitinkamai pelnys 13 ir 12 taškų. Puikaus pasirodymo yra laukiama ir iš buvusio „Žalgirio“ legionieriaus Vasilije Micičiaus, kuris turėtų tapti rezultatyviausiu rungtynių žaidėju su 16 taškų.