Istorinis pasaulio salės futbolo čempionatas Lietuvoje: šeimininkų galimybės ir turnyro favoritai

By 2021-09-10 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Jau šį sekmadienį Lietuvoje startuos istorinis salės futbolo pasaulio čempionatas. Geriausi planetos salės futbolininkai susirems Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.

24 komandos buvo suskirstytos į šešias grupes po keturias, o Lietuva pateko į grupę A. Joje Lietuvos rinktinei teks grumtis su Kazachstano, Venesuelos ir Kosta Rikos komandomis.

Lietuviai savo čempionatą Kaune atidarys maču su viena grupės favoričių Venesuela. Vėliau lauks mačas su viena stipriausių pasaulio komandų Kazachstanu, o grupės etapas bus užbaigtas su Kosta Rikos rinktine. Pastarasis mačas gali tapti svarbiausiu Lietuvos rinktinei dėl patekimo į kitą etapą, kadangi iš grupės tolyn eis trys komandos.

Lietuvos rinktinės šansai kovoti dėl titulo yra tik teoriniai, tačiau būtent grupių etape TOPsport ekspertai šeimininkus regi trečioje vietoje. TOPsport lažybininkai net neabejoja, jog pirmąją vietą užims Kazachstanas, o antrąją – Venesuela.

TOPsport ekspertai Kazachstaną mato tarp 7 stipriausių čempionato komandų. Realiausius šansus dėl pasaulio čempionų vardo kovoti turi Brazilijos, Ispanijos ir Rusijos rinktinės. Tiek Brazilija, tiek Ispanija grupių etapo kovas žais Klaipėdoje, kai rusai – Kaune.