Ispanijos krepšinio desertas: ar T. Sedekerskio „Baskonia“ gali nukalti „Barcelona“?

By 2020-06-30 Lažybos

„Barcelona“ komandai – auksinis šansas. Sezoną sujaukusi COVID-19 pandemija pakeitė ir Ispanijos lygos formatą, kuris kaip reikiant koją pakišo Madrido „Real“ ekipai. Karališkasis klubas net nepateko į šalies pirmenybių pusfinalį, o dėl titulo liko kovoti jau tik „Barcelona“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubai.

„Barcelona“ į Valensijoje vyksiančio turnyro finalą žengė po pergalės 98:84 prieš „CB Miraflores“, kai Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“ dramatiškai 75:73 palaužė šeimininkę „Valencia“ ekipą.

Tiek „Barcelona“, tiek „Baskonia“ puikiai žino, ką reiškia triumfuoti Ispanijos lygos finale, tačiau abi ekipos jau kurį laiką to padaryti nesugebėjo.

„Baskonia“ paskutinį kartą finale triumfavo 2010-aisiais, kai serijoje 3-0 nugalėjo būtent „Barcelona“ klubą. Paskutinį kartą baskai finale žaidė 2018-ųjų sezone, o tuomet 1-3 nusileido Madrido „Real“.

„Barca“ tuo tarpu šalies čempionais paskutinį kartą tapo 2014-asiais, kai serijoje 3- nugalėjo „Real“, o finalo MVP tapo Juanas Carlosas Navarro. Nuo to laiko katalonai Ispanijos finale žaidė dar tris kartus, tačiau juos visus pralaimėjo „Real“ klubui.

Vis dėlto, šį kartą titulu turėtų džiaugtis ir už 2010-uosius atsirevanšuoti turėtų „Barcelona“ ekipa, pasak TOPsport ekspertų.

Lietuviškiausios lažybų bendrovės ekspertai „Barca“ komandos šansus vertina 70 proc., kai T. Sedekereskio „Baskonia“ klubo – 30 proc.

Tiesa, nors TOPsport lažybininkai katalonus mato, kaip ryškius favoritus, prognozuojama, kad „Barcelona“ ekipai dėl pergalės teks gerokai paprakaituoti ir rungtynės pasibaigs favoritų pergale 3-6 taškų skirtumu.

Šį sezoną komandos susitiko tik vieną kartą ir pergalę 81:75 šventė „Barca“. Šį kartą taip pat prognozuojama, kad baskams nepavyks pasiekti 80 taškų ribos mače su katalonais.