Įsibėgėjęs „Žalgiris“ mėgins pratęsti R. Kurtinaičio ir „Chimki“ agoniją Eurolygoje

Kauno „Žalgiris“ šiuo metu yra viena karščiausių Eurolygos komandų, kai Maskvos srities „Chimki“ – viena šalčiausių.

Įsibėgėję kauniečiai 2020-uosius užbaigė aukšta nata ir po pergalės prieš Berlyno ALBA fiksavo jau penkių laimėjimų iš eilės seriją. Kur kas slogesnėmis nuotaikomis metus užbaigė Rimo Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“, kuri pralaimėjo net 8 kartą paeiliui, o iš viso per 17 turų savo sąskaitoje turi vos dvi pergales.

Nepaisant visų pralaimėjimų, „Chimki“ pagal rezultatyvumą yra šeštoje vietoje ir per rungtynes renka po 80,1 taško. Jie lenkia ir kauniečius, kurie yra dvejomis pozicijomis žemiau rinkdami po 79,7 taško per susitikimą.

Vis dėlto, visos „Chimki“ problemos pasimato gynyboje. R. Kurtinaičio auklėtiniai per rungtynes vidutiniškai praleidžia po 89,3 taško, kai priešpaskutinėje vietoje esanti Atėnų „Panathinaikos“ praleidžia beveik 7 taškais mažiau (82,8). „Žalgiris“ pagal šią kategoriją yra penktas ir į savo krepšį praleidžia po 77,3 taško.

Maskvos srities komanda taip pat visoje lygoje leidžia taikliausiai atakuoti iš toli savo varžovams, kurie tai daro 42,9 proc. tikslumu. Būtent žalgiriečiai šioje vietoje ir gali labiausia bausti varžovus, nes Lietuvos čempionai yra taikliausia komanda Eurolygoje. „Žalgiris“ iš toli meta net 43,7 proc. tikslumu, o vos leidę varžovams įsimėtyti, „Chimki“ gali prisidaryti rimtų problemų.

„Žalgiris“ vidutiniškai per rungtynes įmeta 8,8 tritaškio, tačiau TOPsport ekspertai šį vakarą prognozuoja, jog aikštės šeimininkai pataikys 10 tolimų metimų. Būtent tolimi metimai ir kur kas geresnė gynyba turėtų būti raktas į „Žalgirio“ pergalę. TOPsport lažybininkai kauniečių šansus vertina 70 proc., kai „Chimki“ galimybes laimėti – 30 proc.

„Žalgiris“ užtikrintai laimėjo ir pirmąjį susitikimą prieš „Chimki“ 84:70, tačiau tuomet Rusijos ekipa buvo kaip reikiant išretinta traumų ir COVID-19 viruso. Sezono pradžioje vykusiose rungtynėse žalgiriečiai į varžovų krepšį pataikė 13 tritaškių iš 30 (43,3 proc.), o ryškiausiai žibėjo 21 tašką pelnęs Marius Grigonis.