Ilgai laukta Eurovizija: favoritai laimėti, lietuvių šansas patekti į finalą bei šansai būti TOP-10

By 2021-05-18 24 kovo, 2023 Lažybos

Praėjusiais metais aukštus tikslus sau kėlę lietuviai Eurovizijos dainų konkurso taip ir neišvydo, tačiau jau šį vakarą „The Roop“ gerbėjai pamatys geltona spalva spinduliuojančią grupę ant pasaulinės scenos.

Gerbėjų armiją savo užnugaryje turinti „The Roop“ ant scenos pasirodys su užkrečiančia „Discoteque“ daina ir būtent lietuvių širdis pavergusi grupė po dviejų metų pertraukos atidarys Eurovizijos dainų konkursą su pirmuoju vakaro pasirodymu.

„The Roop“ praėjusiais metais buvo viena ryškiausių favoričių triumfuoti Eurovizijoje, o paaiškėjus, jog populiarusis Europos dainų konkursas neįvyks, nemaža dalis Lietuvoje esančių fanų nusivylė. Tiesa, „The Roop“ paruošė dar vieną hitą su kuriuo bandys šturmuoti Europą dar kartą, o ir šiais metais Lietuvos atstovai yra vieni favoritų.

Tiesa, lietuvių laukia nemažas iššūkis perkopti pusfinalio barjerą, o jame teks varžytis su tokiomis valstybėmis kaip Malta, Kipras ar Ukraina. Šioms valstybėms yra prognozuojama vieta tarp geriausiųjų dešimtuko Olandijoje vykstančiame konkurse.

TOPsport ekspertai net neabejoja, jog būtent Malta ir užims pirmąją vietą pirmajame pusfinalyje ir tokią tikimybę vertina 70 proc. Lietuviams yra prognozuojama ketvirtoji vieta ir saugus patekimas į finalą.

TOPsport ekspertai neturi jokių abejonių, kad „The Roop“ pasirodys didžiajame finale ir tokią tikimybę vertina net 98 proc. Tuo tarpu tikimybė, jog lietuvių pasirodymas Eurovizijoje baigsis jau šiandien, yra vertinama vos 2 proc.

Žvelgiant į finalą, „The Roop“ šansai taip pat yra vertinami gerai. Lietuvių tikimybė patekti tarp 10 geriausių dainų yra vertinama 65 proc. Vis dėlto, yra abejojama, kad „The Roop“ pavyks pasiekti geriausią visų laikų Lietuvos poziciją ir pagerinti „LT United“ pasiektą rekordą – užimtą 6-ąją vietą 2006-aisiais. TOPsport ekspertai „The Roop“ galimybes patekti į TOP-5 vertina 25 proc.

Žvelgiant toliau negu Lietuva, TOPsport lažybininkai dėl geriausios Europos dainos vardo mato kovojančias tris valstybes: Italiją, Prancūziją ir su lietuviais pusfinalyje pasirodysiančią Maltą.

Favorite nugalėti ir Euroviziją rengti namuose kitais metais TOPsport laiko Italiją, kurios šansai yra vertinami 25 proc. Kiek prasčiau yra vertinama Prancūzija (23 proc.) bei Maltos atstovai – 18 proc. Bendroje įskaitoje TOPsport „The Roop“ mato dešimtoje vietoje pagal galimybes laimėti.