Į Vilnių atvykę Europos taurės favoritai turėtų pridaryti problemų „Rytui“

Vilniaus „Rytas“ jau šį vakarą pradės kovas Europos taurėje, kai savo namų arenoje priims vieną iš turnyro favoričių Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą su Mantu Kalniečiu priešaky.

Vilniečiai jau LKL pirmenybėse yra sužaidę tris susitikimus ir visus juos laimėjo užtikrintai, kai „Lokomotiv“ klubui tai bus sezono atidarymo susitikimas. Rusijos ekipa dar nestartavo VTB Jungtinėje lygoje ir kol kas dar žaidė tik draugiškuose turnyruose.

Štai „Rytas“ yra viena iš dviejų komandų LKL pirmenybėse, dar nepatyrusi pralaimėjimo skonio. Vilniečiai per savaitę įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (95:84), prieniškius (87:78) bei Klaipėdos „Neptūną“ (85:75).

Puikų puolimą demonstruojantys vilniečiai kol kas yra rezultatyviausia LKL komanda (vid. 89) ir lenkia kitą dar nepralaimėjusią ekipą Kauno „Žalgirį“ (vid. 86).

Vis dėlto, gero puolimo priimant svečius iš Rusijos gali ir nepakakti. „Lokomotiv“ ekipa yra rimtai nusitaikiusi į Europos taurės titulą, kuris atvertų kelią į Eurolygą.

„Lokomotiv“ ekipos sudėtyje šmėžuoja tokie krepšininkai, kaip Samas Dekkeris, Willas Cummingsas, Vitalijus Fridzonas, M. Kalnietis, Dimitrijus Kulaginas ar Johnny O’Bryantas. Luca Banchi vadovaujama ekipa yra laikoma viena iš keturių geriausių Europos taurės ekipų.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, kad „Lokomotiv“ pateks į finalinį Europos taurės ketvertą kartu su Malagos „Unicaja“, Kazanės „Unics“ ir Bolonijos „Virtus“ ekipomis.

Tuo metu vilniečiams yra numatomas kur kas liūdnesnis scenarijus. Lažybininkai mano, kad „Rytas“ prasibraus į kitą Europos taurės etapą, tačiau jame savo kovas ir užbaigs bei nesugebės pakartoti praėjusio sezono sėkmės, kai pateko į ketvirtfinalį.

TOPsport ekspertai ir dabar mano, kad sezoną pradėsianti „Lokomotiv“ turėtų iškovoti užtikrintą pergalę. „Ryto“ šansus iškovoti pergalę namuose lažybininkai vertina 30proc., kai svečių iš Krasnodaro – 70proc.

Tiesa, praėjusį sezoną „Rytas“ Europos taurės varžybas taip pat pradėjo susirėmimu su viena iš turnyro favoričių – „Unicaja“. Tuomet vilniečiams pavyko iškovoti kiek netikėtą pergalę namuose 80:72.

Vis dėlto, žiūrint dar daugiau į praeitį – statistika nėra raminanti. Nuo 2013-ųjų, kai „Rytas“ sugrįžo į Europos taurę iš Eurolygos, vilniečiai, įskaitant ir praėjusį sezoną, atidaromąjį turnyro mačą laimėjo vos du kartus per šešis metus.