Į pergalių kelią sugrįžti bandantis „Rytas“ – favoritas prieš svečius iš Italijos

Po itin gero starto Europos taurėje, Vilniaus „Ryto“ krepšininkai įkrito į duobę ir pralaimėjo tris kartus iš eilės.

Po pergalės prieš Krosnodaro „Lokomotiv“ (92:86), vilniečiai buvo priversti pripažinti Limožo CSP (61:82), Belgrado „Partizan“ (61:66) bei Bursos „Tofaš“ (81:91) ekipų pranašumus.

„Rytas“ ir toliau išlieka visiškai priklausomas nuo savo puolimo. Įskaitant ir kovas LKL pirmenybėse, vilniečiai pergalingose rungtynėse renka vidutiniškai net po 90 taškų. Tuo metu susitikimuose, kur „Rytas“ patyrė pralaimėjimus, vilniečiai vidutiniškai renka po 68,2 taško.

„Ryto“ nerezultatyviausios rungtynės, kai buvo iškovota pergalė, buvo prieš Klaipėdos „Neptūną“, kai Lietuvos vicečempionai surinko 85 taškus. Visus kitus kartus, kai buvo surinkta mažiau negu 85 taškai, „Rytas“ patyrė pralaimėjimus.

Šio vakaro „Ryto“ varžovė Venecijos „Umana Reyer“ kol kas yra iškovojusi dvi pergales ir išsiskiria savo gynyba Europos taurėje. Per keturis susitikimus svečiai iš Italijos vidutiniškai praleidžia po 73,2 taško.

Italijos lygoje Venecijos komandos gynyba yra šiek tiek geresnė. Vietinėse pirmenybėse „Umana Reyer“ į savo krepšį praleidžia po 71,2 taško. Tiesa, „Umana Reyer“ gynyba nėra itin pastovi. Štai prieš tris savaites Venecijos ekipa Italijos pirmenybėse Kantu „Acqua“ ekipai leido įmesti tik 46 taškus, tačiau jau po savaitės Trevizo „De Longhi“ pelnė 90 taškų.

Vis dėlto, net jeigu gynyba ir sušlubuoja, Venecijos ekipa turi pavojingų ginklų ir puolime. Austinas Daye Europos taurėje renka po 14,5 taško ir atkovoja po 6,5 atšokusio kamuolio. 211cm ūgio vidurio puolėjas gali pridaryti itin daug problemų vilniečių priekinei linijai.

Atsipalaiduoti negalės ir vilniečių gynėjai, kadangi „Umana Reyer“ praėjusią savaitę paskelbė apie tai, kad prie ekipos jungiasi Andrew Goudelockas. Amerikietis yra tapęs Europos taurės MVP bei buvo išrinktas į antrąją simbolinę Eurolygos komandą, kai 2015-aisiais atvedė Stambulo „Fenerbahče“ į Eurolygos finalinį ketvertą rinkdamas po 17 taškų.

Vis dėlto, A. Goudelockas dar nedebiutavo Venecijos ekipoje ir nėra aišku ar amerikietis rungtyniaus prieš „Ryto“ ekipą.

Nepaisant geros „Umana Reyer“ gynybos ir grėsmingo ekipos papildymo, TOPsport lažybininkai šiose rungtynėse favorite laiko vilniečių ekipą. Namuose rungtyniausiančio „Ryto“ šansus iškovoti pergalę lažybininkai vertina 60proc., kai svečių iš Italijos – 40 proc.

Lažybininkai spėja, kad „Rytas“ nesugebės pasiekti 80 taškų ribos ir savo sąskaitoje turės 77 taškus, tačiau realiausia matoma rungtynių baigtis yra vilniečių pergalė 3-6 taškų skirtumu.