Į pergalingą kelią sugrįžęs „Žalgiris“ pasiruošęs pradėti pergalių seriją

Kauno „Žalgiris“ pagaliau nutraukė pralaimėjimų seriją, kuri pasibaigė ties šešiomis nesėkmėmis iš eilės. Atėnų „Panathinaikos“ praėjusiame ture įveikusių kauniečių laukia dviguba Eurolygos savaitė.

Namuose žalgiriečiai susikaus su lietuviškosiomis Vitorijos „Baskonia“ ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipomis. Praėjusiame ture nutrūko ne tik žalgiriečių pralaimėjimų serija, tačiau taip pat ir „Baskonia“ ekipos pergalių serija. Prieš tai keturias pergales paeiliui pasiekę baskai namuose buvo priversti pripažinti Tel Avivo „Maccabi“ komandos pranašumą 63:67.

Būtent praėjusiame ture nerezultatyviausias sezono rungtynes sužaidė „Baskonia“ lyderis Rokas Giedraitis, kuris pelnė 4 taškus. Tai buvo jau trečiosios rungtynės iš eilės, kai R. Giedraitis nepasiekė dviženklės taškų ribos, nors prieš tai per devynis turus dviženklę taškų sumą pasiekė 7 kartus. Dėl šios priežasties lietuvio vidurkis nukrito iki 11,8, o pataikymas iš toli smuko iki 36,2 proc.

Nepaisant to, TOPsport vis tiek mano, jog R. Giedraitis bus rezultatyviausias svečių žaidėjas su 12 taškų, o jį rezultatyvumu rungtynėse aplenks tik žalgirietis Marius Grigonis.

Kitas lietuvis Tadas Sedekerskis vidutiniškai aikštėje praleisdavo vos po 9 minutes, tačiau paskutinėse dvejose rungtynėse žaidė vidutiniškai po 20 minučių, rinko po 5 taškus ir atkovojo po 6 atšokusius kamuolius. Būtent Duško Ivanovičius gali į kovą mesti T. Sedekerskį ir šį vakarą mėginant pasinaudoti jo atletiškumu bei fiziškumu, kai „Žalgirio“ ekipoje yra akivaizdi skylė lengvojo krašto pozicijoje.

Vis dėlto TOPsport ekspertai mano, jog „Baskonia“ lietuviai daug problemų kauniečiams nepridarys, iš viso kartu pelnys 15 taškų, o baskų šansus iškovoti pergalę vertina 45 proc. Tuo tarpu žalgiriečių šansai yra vertinami 55 proc.

Kauniečiai šią savaitę namuose priims ir kito lietuvio atstovaujamą „Fenerbahče“. Šį  kartą „Žalgirio“ arenoje lankysis Edgaras Ulanovas, kuriam tai bus pirmasis mačas Kaune po išvykimo į Turkiją. Kol kas stringanti Stambulo ekipa per paskutines šešerias rungtynes laimėjo tik kartą, o praėjusiame ture net 63:89 pralaimėjo Berlyno ALBA ekipai.

Dėl prastos sportinės „Fenerbahče“ formos TOPsport lažybininkai ir šiame mače nežymiais favoritais laiko žalgiriečius. Kauniečių šansai yra vertinami 52 proc., o „Fenerbače“ – 48 proc.