Galinga „Žalgirio“ serija prieš „Olympiacos“ gali nutrūkti Pirėjuje

Kauno „Žalgirio“ vardas Eurolygoje yra minimas su vis didesne pagarba, o Pirėjuje Lietuvos čempionai turėtų būti minimi netgi su baime.

„Žalgiris“ Pirėjo „Olympaicos“ ekipą Eurolygoje jau yra įveikęs keturis kartus iš eilės, o per paskutines aštuonerias tarpusavio rungtynes kauniečiai pergalę šventė net septynis kartus.

Per paskutines keturias iš eilės „Žalgirio“ pergales, rungtynės pasibaigdavo vidutiniškai 10,5 taško skirtumu.

Nors „Žalgiris“ kol kas negali pasigirti aukšta vieta turnyrinėje lentelėje, tačiau „Olympiacos“ situacija yra dar sudėtingesnė. Kauniečiai per septynis turus iškovojo tris pergales ir rikiuojasi dešimtoje vietoje, kai „Olympiacos“ sąskaitoje yra tik dvi pergalės, kurios graikams kol kas leidžia būti tik 15-oje pozicijoje.

„Olympiacos“ šiuo metu yra patyrusi dvi nesėkmes iš eilės, kai buvo sutriuškinta Tel Avivo „Maccabi“ (65:90) bei Stambulo „Anadolu Efes“ (67:86). Pirėjo ekipa šį sezoną namuose iškovojo vos vieną pergalę per keturis susitikimus.

Nors kauniečiai ir turi tik viena pergale daugiau už Kęstučio Kemzūros auklėtinius, didžiausias skirtumas yra tas, kad „Žalgiris“ eksperimentuoti gali LKL pirmenybėse, kuriose žaidžia kiekvieną savaitgalį. Tuo metu „Olympiacos“ ekipa nebežaidžia Graikijos lygoje dėl praėjusį sezoną nesibaigusių skandalų.

Vis dėlto, net ir įspūdinga kauniečių serija bei geresnis sezono startas neleidžia Lietuvos čempionams būti šios poros favoritais.

Nors TOPsport lažybininkai prognozuoja itin atkaklią kovą, jų nuomone Graikijoje nežymiu favoritu bus „Olympiacos“. Vassilio Spanoulio vedamos „Olympiacos“ ekipos šansai triumfuoti prieš kauniečius yra vertinami 55 proc., kai „Žalgirio“ galimybės iškovoti pergalę – 45 proc.

TOPsport ekspertai ir vėl prognozuoja, kad „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai žais Zachas LeDay bei Marius Grigonis. „Olympiacos“ ekipoje turėtų išsiskirti Brandonas Paulas ir Georgios Printezis, tačiau lažybininkai mano, kad V. Spanoulis bus pristabdytas ir paliktas su vienženkliu taškų skaičiumi.