F-1 sugrįžta: M. Verstappeno šansai apginti titulą, L. Hamiltono varžovas, atsigavusi „Ferrari“ ir ar „Mercedes“ problemos yra realios?

By 2022-03-18 24 kovo, 2023 Lažybos

F-1 sezonas startuoja jau šį savaitgalį ir kol kas klausimų yra kur kas daugiau negu atsakymų. Prieš sezoniniai bandymai per daug tendencijų neatskleidė ir išsiaiškinti pagrindinius atsakymus prireiks dar ne vieno savaitgalio.

Praėjęs sezonas pasibaigė tikra sensacija – paskutiniame rate Lewisą Hamiltoną aplenkęs Maxas Verstappenas pirmą kartą karjeroje tapo F-1 čempionu ir taip užkirto britui kelią į rekordinį septintąjį titulą karjeroje.

FORMULĖ 1 LAŽYBOS

Vis dėlto, ar šį sezoną M. Verstappenui pavyks apginti iškovotą titulą pratęsus sutartį su „Red Bull Racing“? TOPsport ekspertai tokią tikimybę vertina kaip labai realią ir olando galimybes vertina 30 proc. Dabartinis čempionas į priekį praleidžia tik tą patį L. Hamiltoną.

Pastarasis šiame sezone turės varžytis ne tik su olandU dėl pirmųjų vietų, tačiau taip pat pašonėje turės ir ambicijų neslepiantį bei talentu išsiskiriantį savo tautietį George‘ą Russellą. Suomį Valtterį Bottą „Mercedes“ komandoje pateikęs G. Russellas TOPsport ekspertų yra laikomas netgi ketvirtu realiausiu kandidatu tapti F-1 čempionu 2022-aisiais.

Britas praėjusį sezoną važiavo „Williams“ komandoje ir įspūdingų rezultatų rodyti negalėjo dėl per silpno bolido, tačiau G. Russellas šį sezoną turi visas galimybes sužydėti ryškiausiomis spalvomis.

Nemenką iššūkį, panašu, mėgins mesti ir pati „Ferrari“ ekipa. Pagaliau atsigaunanti legendinė F-1 komanda yra ir vėl pasiruošusi kovoti dėl aukščiausių vietų F-1 ir jos pilotai Charlesas Leclercas bei Carlosas Sainzas yra laikomi vienais favoritų kovoje dėl čempionų vardo.

TOPsport prie favoritų taip pat priskiria ir „McLaren“ lenktynininkus Lando Norrisą bei Danielį Ricciardo. Iš septynių pajėgiausių tenisininkų vos du yra tapęs F-1 čempionais. Ar prieš šio sąrašo prisijungs naujasis nugalėtojas?

Vis dėlto, didžiausias klausimas kyla kalbant apie „Mercedes“ problemas. Dar prieš pirmąsias sezono lenktynes tiek L. Hamiltonas, tiek G. Russellas atvirai kalba apie kilusius sunkumus, apie tai, kad dėl pergalių greitu metu nebus kovojama ir jog tuo turėtų pasinaudoti „Ferrari“.

Vis dėlto, „Mercedes“ konkurentai į šias kalbas žiūri skeptiškai, o taip pat įtariai šias naujienas seka ir TOPsport ekspertai. Kaip ir minėjome, nepaisant net ir šių kalbų, L. Hamiltonas yra laikomas šio sezono favoritu ir jo galimybė dar kartą triumfuoti F-1 yra vertinama 35 proc.

Dar geriau yra vertinami „Mercedes“ šansai laimėti konstruktorių taurę – 50 proc. „Red Bull“ galimybes TOPsport įvertino 25 proc., o „Ferrari“ – 20 proc.

Vis dėlto, pirmose sezono lenktynės TOPsport favoritu laiko M. Verstappeną ir mano, jog būtent jis triumfuos Bahreino GP. Ant podiumo su juo turėtų lipti L. Hamiltonas ir C. Leclercas.