F-1: pagaliau sugrįžusi intriga, daug žadančios Bahreino lenktynės ir M. Schumacherio rekordas

By 2021-03-26 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Formulės-1 sezonas jau ir vėl pasiruošęs startui, o jame – ilgai lauktos ir sugrįžusios intrigos. Geriausi pasaulio lenktynininkai sezoną pradės ne Australijoje, kaip buvo įprasta, bet Bahreine, kuriame netruko dramos, avarijų ir kitų įvykių.

Praėjusiais metais Bahreino GP lenktynėse triumfavo Lewisas Hamiltonas, o Maxas Verstappenas finišavo antras. Tiesa, visas dėmesys krito milžiniškoms avarijoms. Lenktynės prasidėjo didele Romaino Grosjeano avarija, kai prancūzas buvo priverstas ištrūkti iš liepsnų praryto „Haas“ bolido. Vėliau užsiliepsnojo ir Sergio Perezo bolidas, o jo pasitraukimas iš lenktynių leido Alexanderiui Albonui finišuoti trečiam.

Vis dėlto, naujojo sezono Bahreino GP lenktynės laukia kur kas atkaklesnės, žadančios ir atkaklesnį sezoną F-1 fanams. TOPsport ekspertai Bahreine favoritu laimėti lenktynes mato net ne L. Hamiltoną, o M. Verstappeną. Olando galimybės pradėti sezoną pergalę TOPsport vertina 40 proc., kai L. Hamiltono galimybės yra vertinamos 37 proc.

Dėl trečiosios pakylos ant podiumo turėtų kovoti jų komandos draugai: Valtteri Bottas bei Sergio Perezas Vis dėlto, pastarojo debiutas už „Red Bull“ bolido vairo, panašu, turėtų pasibaigti ketvirtoje vietoje, pasak TOPsport lažybininkų.

Šiai dienai TOPsport ekspertai trečia pajėgiausia komanda laiko „McLaren“ ir jos pilotai Danielis Ricciardo bei Lando Norrisas turėtų patekti į greičiausiųjų šešetą.

Tuo tarpu legendinio Michaelio Schumacherio sūnaus Micko debiutas turėtų būti sudėtingas. Už „Haas“ bolido vairo sėsiančiam vokiečiui prognozuojama vos 17-oji vieta lenktynėse.

Šį sezoną turėtų būti itin daug kalbama ir apie patį Michaelį Schumacherį, kurio legendiniam rekordui iškilo pavojus. Vienas geriausių visų laikų lenktynininkų F-1 čempionu yra tapęs 7 kartus, o praėjusį sezoną triumfavęs L. Hamiltonas pakartojo vokiečio rekordą. Triumfavęs ir šį sezoną britas taptų tituluočiausiu F-1 lenktynininku istorijoje.

Vis dėlto, TOPsport ekspertai nemano, jog „Mercedes“ žvaigždei bus taip lengva pasiekti rekordą. Britas nėra laikomas tokiu akivaizdžiu favoritu kaip ankstesniais sezonais, tačiau jo galimybės tapti 8 kartą čempionu vis tiek yra vertinamos 65 proc. Jam didžiausią iššūkį gali mesti „Red Bull“ pilotas M. Verstappenas, kurio galimybės iškovoti pirmąjį F-1 titulą karjeroje yra vertinamos 30 proc.

TOPsport ekspertai net neabejoja, jog konstruktorių taurę eilinį kartą laimės „Mercedes“ ir jų šansus vertina 70 proc.