Europos krepšinio čempionato atranka: čekai nesugebės mesti rimtesnio iššūkio Lietuvos rinktinei

By 2021-02-19 8 kovo, 2021 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos krepšinio rinktinė atrankoje į 2022-ųjų Europos krepšinio čempionatą prisidarė nereikalingų problemų ir paskutiniame atrankos lange privalo kaip reikiant pasitempti ir „nebedaryti gėdos“, kaip teigė  Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Lietuviams atrankoje yra likę sužaisti tik su Čekijos ir Danijos rinktinėmis. Net jeigu lietuviai ir iškovotų abi pergales, to greičiausiai neužtektų norint pakilti į pirmąją C grupės vietą, tačiau to užtektų norint pakilti iš priešpaskutinės, trečiosios grupės vietos, kurios nepakaktų patekti į kitą etapą.

Lietuviai su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais į priekį praleidžia tiek pat pergalių turinčią Daniją ir 3 laimėjimus iškovojusią Belgijos rinktinę. Tuo tarpu čekai vos su viena pergale žengia paskutinėje vietoje. Tiesa, Čekijos rinktinei tai įtakos neturi, kadangi jie jau pateko į Europos čempionatą kaip jo šeimininkė. Tai reiškia, kad iš C grupės į Europos čempionatą pateks jau tik dvi kitos komandos, o Lietuva kol kas yra sudėtingiausioje situacijoje.

Lietuvos rinktinei gali būti svarbus dar ir taškų skirtumas. Lietuvos rinktinei danus reikia įveikti didesniu negu 4 taškų skirtumu, kad lietuviai būtų aukštesnėje pozicijoje, jeigu abi rinktinės užbaigtų atrankos grupių etapą su tiek pat pergalių.

Iškovoję pergalę prieš čekus, lietuviai jau užsitikrintų vietą tarp trijų stipriausių grupės komandų, tačiau dar neturėtų vietos Europos čempionate, kadangi jiems reikia patekti tarp dviejų stipriausių grupės komandų.

TOPsport ekspertai net neabejoja, kad jau šeštadienio vakarą Lietuva žengs didelį žingsnį Europos čempionato link. Dariaus Maskoliūno auklėtinių galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 90 proc., kai Čekijos šansai – vos 10 proc.

Lietuviai net ir pralaimėję dar turėtų šansų patekti į Europos čempionatą, net jeigu Danija ir laimėtų prieš Belgus. Tuomet lietuvių likimas paaiškėtų tik pirmadienį, kai Lietuvos rinktinė susirems su tais pačiais danais.