Europos čempionų iššūkis: pasibaigs rekordinė Italijos nepralaimėtų rungtynių serija ar Lietuva pratęs savo nesėkmių ruožą?

By 2021-09-08 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Lietuvos rinktinė atrankoje į Pasaulio čempionatą kol kas rikiuojasi paskutinėje vietoje ir aišku, kad po šio vakaro joje ir liks.

Po keturių turų lietuviai su 0 taškų yra penktoje vietoje, o laipteliu aukščiau rikiuojasi Šiaurės Airija, kuri iškovojo 4 taškus per 3 rungtynes. Lietuvos rinktinės varžovė šį vakarą Italija yra įsitaisiusi pirmoje grupės vietoje. Tiesa, Europos čempionai šiame atrankos lange lieka be pergalių: 1:1 lygiosios su Bulgarija ir nulinės lygiosios su Šveicarija.

Net ir dvi lygiosios Italijos rinktinei nesutrukdė perrašyti istorijos. Italija tapo pirmąja futbolo rinktine istorijoje, kuri sugebėjo nepralaimėti net 36 kartus iš eilės ir šią seriją mėgins pratęsti su lietuviais.

Lietuvos rinktinė taip pat yra užfiksavusi išskirtinę seriją, tačiau ne tokią malonią. Lietuviai jau yra pralaimėję net 8 mačus iš eilės ir paskutinę pergalę šventė 2020-ųjų lapkritį įveikdami Kazachstaną 2:1.

Lietuviai su italais jau žaidė šiais metais ir kovo mėnesį Vilniuje pergalę šventė dabartiniai Europos čempionai 2:0.

Lietuviams per visą istoriją nėra pavykę įveikti italų, tačiau per 7 mačus dukart sugebėjo sužaisti lygiosiomis.

TOPsport ekspertai nemato jokių galimybių lietuviams iškovoti pergalę šiandien ir tokią tikimybę vertina 0,1 proc. Lygiųjų tikimybė yra vertinama 2,9 proc., o Italijos pergalės tikimybė – 97 proc.