Eurolygos finalinis ketvertas: sezono išsišokėliai, „El Classico“ ir MVP

By 2022-05-19 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Po ilgo, varginančio ir alinančio sezono Eurolygoje atėjo finišo tiesioji – Finalinis Eurolygos ketvertas. Iš agresorės rusijos į taip pat klausimais apipintą Belgradą perkeltas finalinis ketvertas priėmė keturias stipriausias Eurolygos ekipas: „Barcelona“, Stambulo „Anadolu Efes“, Pirėjo „Olympiacos“ bei Madrido „Real“.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Ketverte netruks ir lietuviškų prieskonių. „Barcelona“ ekipoje rungtyniauja Rokas Jokubaitis, o jai vadovauja Šarūnas Jasikevičius bei lietuviškas asistentų būrys. Katalonų gretose taip pat žaidžia buvę žalgiriečiai Brandonas Daviesas ir Nigelis Hayesas-Davisas.

„Anadolu Efes“ garbę gina buvęs žalgirietis Vasilije Micičius, o Pirėjo „Olympiacos“ ekipoje žaidžia buvęs žalgirietis Thomasas Walkupas.

Būtent daugiausiai lietuviškų akcentų turinti „Barca“ ir bus Eurolygos finalinio ketverto favoritė. Šaro kariaunos šansus triumfuoti TOPsport vertina 35 proc. Tuo tarpu Eurolygos titulą ginančios „Anadolu Efes“ galimybes TOPsport vertina 25 proc. Sezono išsišokėlės „Olympiacos“ bei „Real“ ekipų šansai yra vertinami po 20 proc.

Pirmajame pusfinalyje susitiks netikėtai antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusi „Olympiacos“, kuri mes iššūkį praėjusių metų čempionei – „Anadolu Efes“. TOPsport šios poros nežymia favorite laiko „Anadolu Efes“, kurios šansai triumfuoti yra vertinami 55 proc., kai „Olympiacos“ galimybės yra įvertintos 45 proc.

Antrajame pusfinalyje vyks „El Classico“ dvikova tarp „Barcelona“ ir „Real“ krepšininkų. Katalonai „karališkojo“ klubo atstovus šiuo metu yra įveikę net penkis kartus iš eilės ir dėl šios priežasties yra laikomi poros favoritais, nepaisant „Real“ geros formos. TOPsport Š. Jasikevičiaus auklėtinių galimybes vertina 60 proc. „Real“ ekipos galimybės žengti į finalą yra vertinamos 40 proc.

TOPsport vertinant MVP kandidatus, taip pat yra įvardijama daugiau negu viena pavardė, kuri turi realius šansus. Geriausiai yra vertinamas reguliariojo sezono MVP, „Barcelona“ lyderis, Nikola Mirotičius. Jam ant kulnų lipa ir praėjusio sezono Finalinio ketverto MVP V. Micičus iš „Anadolu Efes“. Trečias realiausias kandidatas, pasak TOPsport, yra jo komandos draugas Shane‘as Larkinas.

Jeigu triumfuotų „Olympiacos“, daugiausiai šansų pasiimti MVP turėtų Kostas Sloukas, kai „Real“ ekipos triumfo atveju – Walteris Tavaresas.