Eurolygos atkrintamųjų startas: intriguojančios poros Stambule ir Milane bei CSKA ir „Barcelona“ favoričių etiketės

By 2021-04-20 24 kovo, 2023 Lažybos, Sporto apžvalgos

Eurolygos TOP-8 etapas prasidės jau šį vakarą ir prasidedančios ilgos ketvirtfinalio serijos padės išsiaiškinti keturias stipriausias šio sezono Europos krepšinio komandas.

Reguliariojo sezono nugalėtojos „Barcelona“ ir Maskvos CSKA savo serijas pradės rytoj ir atitinkamai kausis su Sankt Peterburgo „Zenit“ bei Stambulo „Fenerbahče“. Tuo tarpu šį vakarą prasidės bene daugiausiai intrigos keliančios poros: Stambulo „Anadolu Efes“ kausis su Madrido „Real“, o Milano „AX Armani“ priims Miuncheno „Bayern“ ekipos iššūkį.

„Anadolu Efes“ (3) – „Real“ (6)

Šį sezoną Stambulo ir Madrido ekipos Eurolygoje pasidalino po pergalę. Pirmajame tarpusavio mače pergalę šventė „Real“ 73:65, o vėliau jau įsibėgėjusi „Anadolu Efes“ pervažiavo savo varžovus 108:83.

„Anadolu Efes“ savo sezoną pradėjo ganėtinai sudėtingai ir atrodė, jog praėjusio sezono geriausia komanda kovos tik dėl patekimo į aktrintamąsias. Vis dėlto, Stambulo klubas antroje sezono pusėje iškovojo net 14 pergalių ir patyrė vos 3 nesėkmes, kai pirmajame rate suklupo 9 kartus per 17 susitikimų. Tuo tarpu „Real“ pirmoje sezono pusėje kartą užfiksavo 5 pergalių seriją ir kartą 6 pergalių seriją, tačiau antroje sezono dalyje pradėjo buksuoti ir nukrito iki šeštosios vietos.

TOPsport pirmųjų serijos rungtynių ryškia favorite laiko „Anadolu Efes“ ir jos šansus vertina 75 proc. Lažybininkai net neabejoja, jog būtent Stambulo klubas pateks į Eurolygos finalinį ketvertą ir jo šansus vertina 70 proc., kai „Real“ ekipos – 30 proc.

„AX Armani“ (4) – „Bayern“ (5)

Ši pora yra kelianti bene daugiausiai klausimų, tačiau bandant į juos atsakyti iš reguliaraus sezono, panašu, jog favoritė yra būtent Milano ekipa. „AX Armani“ laimėjo abu šio sezono susitikimus ir išvykoje pergalę pasiekė 81:79, kai namuose bavarus sutriuškino 75:51.

„AX Armani“ sezono metu išvengė duobių ir nė karto nepralaimėjo daugiau negu dukart iš eilės. Milano klubas antroje sezono pusėje vienu metu iškovojo ir šešias pergales iš eilės, o į aktrinamąsias žengė po skambios pergalės prieš karščiausią  Eurolygos komandą „Anadolu Efes“, kurią pasiekė užtikrintai 98:75. „Bayern“ taip pat nebuvo užfiksavusi ilgesnės negu dviejų nesėkmių serijos, tačiau jų ilgiausia pergalių serija buvo 4 laimėjimai iš eilės, kuri buvo pačioje sezono pradžioje. Tiesa, „Bayern“ į aktrinamąsias žengė taip pat itin skambiai, kai paskutiniame ture nugalėjo geriausią reguliariojo sezono komandą „Barceloną“ 82:72.

Vos vienu laipteliu aukščiau reguliarųjį sezoną užbaigusi „AX Armani“ yra ryški šio vakaro favoritė. TOPsport ekspertai madų sostinės ekipos galimybes vertina 70 proc., kai „Bayern“ – 30 proc. Milano ekipa taip pat yra favoritė pirmoji pasiekti 3 pergales ir patekti į finalinį ketvertą. TOPsport „AX Armani“ galimybes vertina 67 proc., kai „Bayern“ – 33 proc.

CSKA (2) – „Fenerbahče“ (7)

Stringanti ir Mike‘o Jameso netekusi Maskvos CSKA gali gauti tiesioginį bilietą į finalinį ketvertą. Akivaizdžiai nukraujavusi ir savo sportinę formą pametusi CSKA vis tiek bus ryški šios poros favoritė, kadangi „Fenerbahče“ klubas yra išguldytas koronaviruso. Jau aišku, kad Stambulo ekipai nepadės Edgaras Ulanovas, Jarellas Eddie, Muhammedas Ali bei Dyshawnas Pierre‘as. Tuo tarpu įvardinti kaip sergantys Ahmetas Duverioglu ir Melihas Mahmutoglu išvyko į Maskvą su komanda. Traumuotas yra ir Janas Vesely, kuris taip pat komandai greičiausiai nepadės.

Abejoms ekipoms esant sveikoms, šio sezono mačai buvo itin įdomus ir atkaklūs. Pirmąjį tarpusavio susitikimą laimėjo CSKA minimaliu skirtumu 78:77, o atsakomajame mače pergalę šventė „Fenerbahče“ krepšininkai 89:83.

TOPsport ekspertai šioje poroje daug intrigos nemato, o ypač pirmajame mače. Lažybininkai CSKA šansus startuoti serijoje pergale vertina 80 proc., kai galimybes patekti į finalinį ketvertą – 70 proc.

„Barcelona“ (1) – „Zenit“ (8)

„Ant popieriaus“, atrodo, jog „Barcos“ ir „Zenit“ pora turėtų būti pati aiškiausia. Vis dėlto, reguliariojo sezono mačai buvo kur kas atkaklesni, kurie sufleruoja apie atkaklią kovą ir ketvirtfinalyje. Pirmąjį tarpusavio mačą laimėjo „Zenit“ 74:70, o atsakomosiose rungtynėse pergalę tokiu pačiu skirtumu iškovojo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 85:81.

„Zenit“ sezoną pradėjo šešiomis pergalėmis iš eilės, o po 11 turų buvo suklupę vos dukart bei rikiavosi pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Vis dėlto, antroje sezono dalyje buvo atkarpa, kai „Zenit“ iškovojo vos dvi pergales per 9 rungtynes ir tokiu būdu nukrito už atkrintamųjų ribos. Tuo tarpu „Barca“ visą sezoną užtikrintai žygiavo, reguliariajame sezone suklupo vos 10 kartų ir į TOP-8 etapą žengė iš pirmosios vietos.

Nepaisant atkaklių tarpusavio susitikimų, TOPsport ekspertai daug intrigos šioje poroje nemato. „Barca“ ekipos galimybes startuoti serijoje pergale yra vertinamos 75 proc., kai šansai žengti į finalinį ketvertą yra vertinami net 90 proc.