Eurolygos atkrintamosios: TOPsport prognozės

By 2022-04-19 24 kovo, 2023 Lažybų prognozės

Jau šį vakarą startuoja visą sezoną lauktos ir daug intrigos keliančios Eurolygos atrkintamosios. Nors šį sezoną tarp aštuonių stipriausiųjų Kauno „Žalgirio“ nebus, tačiau lietuviškų veidų netruks.

„Barcelona“ garbę gina Rokas Jokubaitis, o „Monaco“ – Donatas Motiejūnas. Nereikia pamiršti ir viso katalonų trenerių štabo, kurio vedlys – Šarūnas Jasikevičius.

Aštuonios komandos – keturios poros ir serijos iki trijų pergalių norint išsiaiškinti, kas žengs į Finalinį ketvertą.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Milano „Armani Exchange“ (3) – Stambulo „Anadolu Efes“ (6)

Viena įdomiausių porų, kuri gali pasiūlyti didelę intrigą. Trečiąją vietą reguliariajame sezone užėmę Milano krepšininkai laipteliu pašoko paskutiniame ture. Madų sostinės ekipa sezoną užbaigė dramatiška pergale 81:80 prieš Vilerbano ASVEL, o per paskutines penkerias Eurolygos rungtynes iškovojo tris pergales.

Tokį patį rodiklį fiksuoja ir „Anadolu Efes“ ekipa – 3 laimėjimai per paskutinius penkis mačus. Vis dėlto, verta atkreipti dėmesį į kovo 24-osios mačą, kai šios ekipos susitiko Stambule. Tuomet negelbėjo ir 27 taškus surinkęs Vasilije Micičius – su pergale namo išvažiavo „Armani Exchange“ 83:77. Pergalę reguliaraus sezono pradžioje tarpusavio dvikovoje taip pat įsirašė Italijos ekipa (75:71).

Vis dėlto, TOPsport mano, jog nežymiu serijos favoritu galima laikyti „Anadolu Efes“ ekipą ir Milano klubo neišgelbės net ir namų aikštės pranašumas. TOPsport prognozuoja, jog „Anadolu Efes“ seriją laimės 3-2.

„Barcelona“ (1) – Miuncheno „Bayern“ (8)

Į atkrintamųjų traukinį vos spėjusi įšokti „Bayern“ ekipa gali savo kelionę Europoje užbaigti kaip ir futbolo klubas – ketvirtfinalyje. Jeigu Čempionų lygoje „Bayern“ patyrė fiasko, tai čia bavarams prireiks stebuklo norint perkopti lietuviškąją „Barcelona“ ekipą.

Katalonai, nors ne visai užtikrintai, tačiau abu kartus reguliariajame sezone įveikė „Bayern“ (80:72, 71:66). „Barca“ Eurolygoje šiuo metu skaičiuoja dviejų pralaimėjimų iš eilės seriją, kai „Bayern“ – 3. Vis dėlto, „Barcelona“ pralaimėjimus patyrė jau užsitikrinusi reguliaraus sezono nugalėtojos vardą, kai „Bayern“ ekipa pralaimėjimus rinko kovojant dėl patekimo į ketvirtfinalį.

TOPsport ekspertai šioje poroje intrigos nemato ir mano, jog „Barcelona“ keliaus į Finalį ketvertą tiesiausiu keliu – 3-0.

Pirėjo „Olympiacos“ (2) – „Monaco“ (7)

Dar viena įnirtinga pora su visiškai skirtingu braižu. Komandiniu žaidimu pasižyminti „Oly“ ar fenomenaliai gebančio žaisti Mike‘o Jameso vedama „Monaco“?

Pirėjo klubas finišavo antroje turnyrinės lentelės vietoje ir bus ryškus poros favoritas. Vis dėlto, M. Jameso ir D. Motiejūno tandemas gali pridaryti problemų bet kam puolime, tačiau viskas priklausys nuo jų gynybos.

Kovo 23-ąją šios komandos susitiko ir tuomet užtikrintą pergalę šventė Monako ekipa 92:72. M. Jamesas varė varžovus į neviltį su 25 taškais, o „Monaco“ klubas turėjo ir milžinišką rezervą – D-Mo surinko vos 2 taškus. Tiesa, pirmąjį tarpusavio mačą užtikrintai laimėjo „Olympiacos“ – 86:65.

TOPsport mano, jog graikams pavyks sustabdyti M. Jamesą ir seriją laimės užtikrintai 3-1.

Madrido „Real“ (4) – Tel Avivo „Maccabi“ (5)

Bene įdomiausia pora ne veltui išsirikiavo turnyrinėje lentelėje kaimynystėje. Vos viena peragale daugiau surinkusi „Real“ į ketvirtąją vietą nukrito paskutiniame ture ir tokiu būdu išvengė „Anadolu Efes“. Tuo tarpu „Maccabi“ tik paskutiniame ture pakilo iš šeštosios vietos ir taip išvengė Milano klubo ketvirtfinalyje.

Šios komandos buvo susitikusios jau kovo 24-ąją ir tuomet buvo pasiūlytas nuostabus krepšinio spektaklis. „Maccabi“ iškovojo dramatišką pergalę 75:74 ir tai yra vienas iš keturių patirtų „Real“ pralaimėjimų iš eilės sezono pabaigoje.

Ne ką mažiau įnirtingas buvo ir pirmasis komandų susitikimas, kuriame „Real“ triumfavo 72:70.

Nors „Real“ ir turi namų aikštės pranašumą, tačiau skaičiuoja pralaimėjimų seriją, kai „Maccabi“ ekipa yra ant bangos ir šiuo metu turi šešių pergalių seriją Eurolygoje.

Nepaisant to, TOPsport mano, jog „Real“ įsijungs aukštesnę pavarą ketvirtfinalyje ir sugebės perkopti Tel Avivo barjerą bei serijoje triumfuos 3-1.