Eurolyga tiesiogiai: „Bercelona“ išlaidavimai ir „Žalgirio“ galimybės

By 2019-07-19 29 liepos, 2019 Lažybos, Sporto apžvalgos

2018/19 metų sezono Eurolyga pasiūlė itin daug intrigų: nuostabią Kauno „Žalgirio“ atkarpą reguliaraus sezono pabaigoje, neįtikėtiną Stambulo „Anadolu Efes“ žygį, Maskvos CSKA dominavimą ir dar daugiau.

Panašu, kad šiais metais tokių istorijų netruks, o negana to, į Eurolygoje bus galima išvysti dar daugiau žvaigždžių.

Iš NBA sugrįžtančios Eurolygos žvaigždės

Šis Eurolygos tarpsezonis kaip niekada sugrąžino daug NBA žaidėjų į stipriausią Europos turnyrą. Labiausiai laisvųjų agentų rinką sudrebino „Barcelona“, kuri pradėjo savo apsipirkinėjimą pranešdama apie „Žalgirio“ lyderio Brandono Davieso įsigijimą.

Katalonai kaip reikiant nustebino visą Europą, kai paskelbė, jog pasirašė sutartį su NBA žibėjusiu Nikola Mirotičiumi. Negana to, „Barcelona“ kiek vėliau dar ir paskelbė apie kito ispano įsigijimą. Prie „Barcos“ prisijungs Oklahomos „Thunder“ ekipos garbę gynęs Alexas Abrinesas.

Ne ką mažiau Eurolygos visuomenę nustebino ir Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“. Šį pasirašė sutartis su NBA praėjusį sezoną žaidusiais Timofėjumi Mozgovu bei Dairiu Bertaniu.

Tuo metu Maskvos CSKA ekipa pasirašė sutartis su NBA žaidėjais, kurių žaidimo kreivė dar tik kyla į viršų. Į Maskvą atvyksta Niujorko „Knicks“ komandos fanų numylėtinis Ronas Bakeris bei Finikso „Suns“ ekipoje nepritapęs kroatas Draganas Benderis.

Atėnų „Panathinaikos“ ekipa, nors ir ne iš NBA, tačiau taip pat nustebino savo naujuoju pirkiniu. Į Graikijos sostinę atvyksta Kinijoje tiesiog siautėjęs ir NBA sezoną užbaigęs Jimmeris Fredette.

Tuo metu Pirėjo „Olympiacos“ sugebėjo prisivilioti NBA žaidusį Wade’ą Baldwiną ir dukart NBA čempioną Norrisą Cole’ą. Tiesa, pastarasis Europoje jau žaidžia nuo 2017-ųjų.

Eurolygos tvarkaraštis: finalo ketvertas

Eurolyga taip pat paskelbė, kur vyks 2019/20 metų sezono finalinis ketvertas. Šį kartą geriausios Europos komandos susitiks Vokietijos mieste Kelne. Jame esanti arena talpina net 19 tūkst. žiūrovų.

Šį sezoną Eurolygoje rungtyniaus dvi Vokietijos komandos: Miuncheno „Bayern“ ir Berlyno „Alba“.

Finalinis Eurolygos ketvertas vyks gegužės 22-24 dienomis. Praėjusį sezoną geriausios Europos komandos grūmėsi Vitorijoje, Ispanijoje.

Vokietijoje Eurolygos finalinis ketvertas jau vyks trečią kartą. Prieš tai 2009-aisiais ir 2016-aisiais jis vyko Berlyne. Kelne tai bus pirmasis kartas, kai apskritai vyks Eurolygos rungtynės.

Eurolyga tiesiogiai: transliacijos

Eurolygos transliacijos ir šį sezoną neturėtų sudaryti itin daug problemų. Nors Eurolygos kovų per nemokamus kanalus ir toliau nebus galima išvysti, TOPsport ir vėl siūlo nuostabią alternatyvą.

Kiekvienas Eurolygos rungtynes, visas atkrintamąsias ir visus finalinio ketverto mūšius TOPsport klientai gali stebėti Lažybos gyvai + TV. Norint stebėti stipriausią Europos lygą tiesiogiai, reikia būti registruotu TOPsport klientu ir savo sąskaitoje turėti bent 1 centą.

TOPsport prognozės

 

TOPsport lažybininkai šiuo metu didžiausiais favoritais laiko pinigais pasitaškiusią „Barcelona“ ekipą. Katalonų galimybės triumfuoti Eurolygoje yra vertinamos 15 proc. Prie „Barcos“ finaliniame ketverte turėtų prisijungti Maskvos CSKA, Madrido „Real“ ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipos. Būtent šios ekipos ir yra realiausios favoritės triumfuoti Eurolygoje.

Spėjama, kad be šių ekipų į TOP-8 prasibraus ir „Anadolu Efes“, „Panathinaikos“, „Olympiacos“ bei Vitorijos „Baskonia“.

Tuo tarpu „Žalgirui“ lažybininkai prognozuoja vos 12-ą vietą. Tikimybė, kad kauniečiai triumfuos Eurolygoje yra vertinama vos 2proc.

„Žalgirio“ naujokai

„Žalgiris“ šią vasarą prarado didžiąją dalį komandos branduolio. Ekipą paliko Nate’as Woltersas, B. Daviesas, Aaronas White’as, Deonas Thompsonas, Leo Westermannas bei Antanas Kavaliauskas. Vis dėlto, kauniečiai rado kuo pakeisti išvykusius lyderius.

Prie komandos prisijungs įžaidėjai Alexas Perezas ir visiems gerai pažįstamas Lukas Lekavičius, „Olympiacos“ palikęs Zachas LeDay bei NBA Vasaros lygoje spindėję Nigelis Hayesas ir Jockas Landale’as.