Eurolyga 2023: „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ apžvalga, kur stebėti tiesiogiai?

By 2023-01-05 29 birželio, 2023 Eurolyga, Krepšinis, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgiris“ šį vakarą mėgins sugrįžti tarp 8 stipriausių Eurolygos komandų namuose priimdamas Stambulo „Fenerbahče“ iššūkį.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų formos

Viena Eurolygos lyderių į Kauną atvyko net su keturiais pralaimėjimais iš eilės. Stambulo ekipa paskutinę pergalę Eurolygoje šventė dar gruodžio 8-ąją, kai sutriuškino Berlyno ALBA 104:75.

Po to sekė pralaimėjimai Pirėjo „Olympiacos“ 67:94, Vitorijos „Baskonia“ 70:76 ir dramatiškos nesėkmės Belgrado „Partizan“ 72:73 bei Bolonijos „Virtus“ 88:92. Po šio pralaimėjimų liūno „Fenerbahče“ turnyrinėje lentelėje iš viršūnės nusirito  į penktąją vietą.

Žalgiriečiai šiuo metu yra geresnėje formoje ir per paskutines trejas rungtynes savo sąskaitoje turi dvi pergales. „Žalgiris“ namuose sugebėjo įveikti Madrido „Real“ 81:72 bei Miuncheno „Bayern“ 75:67, tačiau praėjusią savaitę išvykoje 82:84 nusileido „Monaco“ po to, kai pirmavo beveik visų rungtynių metu.

Žalgiriečiai šiuo metu žygiuoja devintoje vietoje su 8 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais. Tiek pat pergalių savo sąskaitoje turi ir Stambulo „Anadolu Efes“, esanti aštunta.

Komandų lyderiai

„Fenerbahče“ gretose ryškiausiomis spalvomis spindi Jonathanas Motley renkantis po 15 taškų ir 5,7 atkovoto kamuolio bei 12,6 pridedantis Scottie Wilbekinas. Buvęs žalgirietis Nigelis Hayesas-Davisas taip pat yra vienas svarbiausių komandos žaidėjų ir renka po 9 taškus per susitikimą.

„Žalgirio“ gretose pirmuoju smuiku griežia Keenanas Evansas, renkantis po 16,8 taško ir 18,4 naudingumo balo. Žalgiriečių žvaigždė vieną kartą šį sezoną buvo tapęs ir savaitės MVP, kai į „Bayern“ krepšį sumetė 32 taškus ir surinko 39 naudingumo blaus.

TOPsport prognozė

Šį vakarą TOPsport ekspertai nežymia favorite laiko „Fenerbahče“ ekipą. Svečių iš Turkijos šansai nutraukti pralaimėjimų seriją yra vertinami 60 proc., kai žalgiriečių galimybės pratęsi pergalių seriją namuose yra vertinamos 40 proc.

Ekspertai prognozuoja, jog rezultatyviausias rungtynių žaidėjas bus K. Evansas, o jam „Žalgirio“ gretose geriausiai talkins Edgaras Ulanovas bei Ronaldas Smitas.

Rungtynes transliuos LRT televizija.