Eurolyga 2023: „Virtus“ – „Žalgiris“, kur stebėti tiesiogiai?

By 2023-01-10 27 birželio, 2023 Krepšinis, Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgirio“ ekipa jau šį vakarą mėgins atsitiesti po milžiniškų komandos pokyčių, kurie prasidėjo skaudžiu šio sezono įvykiu – komandos žvaigždei Keenanui Evansui plyšo Achilo sausgyslė.

Atsinaujinęs „Žalgiris“ išvykoje mėgins mesti iššūkį „Virtus“ klubui, kurį įveikė pirmajame Eurolygos rate.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų lyderiai

„Žalgirio“ gretose neabejotinas lyderis buvo K. Evansas, rinkęs net po 15.9 taško ir 17.4 rezultatyvaus perdavimo. Visgi, atėjo laikas pasitempti kitiems žalgiriečiams, o visos akys krypsta į Igną Brazdeikį.

10.1 taško renkantis puolėjas yra trečias pagal rezultatyvumą žalgirietis, tačiau pirmas, pagal neišnaudotą potencialą. Lyderio rolę iš fanų prieš sezoną gavęs I. Brazdeikis kol kas savo žaidimu kauniečių nedžiugino, tačiau blykstelėjimas prieš Stambulo „Fenerbahče“ ir individualūs sugebėjimai verčia manyti, jog I. Brazdeikis gali tapti tuo žmogumi, kuris svarbiausiu metu iniciatyvą ima į savo rankas.

„Virtus“ ekipa turi viso labo vieną žaidėją, kuris renka dviženklį taškų skaičių – Tornike Šengelia, kurio vidurkis šį sezoną yra 10 taškų. Gruzinas pirmajame rate Kaune nežaidė, tačiau per aštuonerias rungtynes spėjo įrodyti, jog yra „Virtus“ ekipos lyderis.

„Žalgirio“ naujokai

Kauno ekipa į K. Evanso traumą reagavo žaibiškai ir per parą nuo skaudaus epizodo, pasirašė sutartis su dviem naujokais.

Amerikiečio įpėdiniu tapo jo tautietis Isaiah Tayloras. Įžaidėjas šį sezoną žaidė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipoje, kur rinko po 2,6 taško Eurlygoje. Visgi, prieš tai I. Tayloras rungtyniavo Mursijos UCAM ir ACB pirmenybėse jo vidurkis siekė 15,2 taško.

Antruoju komandos naujoku tapo Achille‘as Polonara. Italijos rinktinės krepšininkas šį sezoną Eurolygoje rinko po 2,8 taško, toje pačioje „Anadolu Efes“. Visgi, prieš du sezonus aukštaūgis Vitorijos „Baskonia“ klube rinko net po 12,2 taško ir 16,5 naudingumo balo Eurolygoje.

Šią vasarą A. Polonara Italijos rinktinėje buvo vienas lyderių ir EuroBasket rinko po 11,3 taško ir 6,9 atkovoto kamuolio.

TOPsport prognozė

Pokyčius išgyvenantis „Žalgiris“ šį vakarą „Virtus“ tvirtovėje bus autsaideris, o komandos šansai yra vertinami 35 proc. „Virtus“ galimybės iškovoti pergalę yra vertinamos 65 proc.

Prognozuojama, kad „Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniaus Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas bei I. Brazdeikis.

Tuo tarpu naujokai A. Polonara ir I. Tayloras turėtų pelnyti po 5 taškus.

Tiesioginė rungtynių transliacija – per LRT.