Eurolyga 2023: „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ apžvalga, kur stebėti tiesiogiai?

By 2023-01-26 29 birželio, 2023 Eurolyga, Krepšinis, Lažybos

Kauno „Žalgirio“ ekipa – atkaklioje kovoje dėl vietos atkrintamosiose. Jau šį vakar žalgiriečiai Atėnuose mėgins pastiprinti savo pozicijas tarp aštuonių stipriausių komandų, kai tuo tarpu vietos „Panathinaikos“ rikiuojasi tarp trijų silpniausių turnyro komandų.

EUROLYGOS LAŽYBOS

Komandų formos

Kauniečiai šį vakarą kovos jau dėl penktosios pergalės iš eilės po to, kai buvo įveikta Stambulo „Fenerbahče“, Bolonijos „Virtus“, Milano „Emporio Armani“ bei Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Žalgiris“ apskritai per paskutinius septynis turus į savo sąskaitą įsirašė šešias pergales, o išvykose fiksuoja dviejų laimėjimų paeiliui seriją.

Vienintelis „Žalgirio“ pralaimėjimas šioje atkarpoje buvo patirtas prieš „AS Monaco“, kai pirmavus didžiąją rungtynių dalį buvo apmaudžiai nusileista pabaigoje – 82:84.

Tuo tarpu „Panathinaikos“ yra gilioje duobėje. Nors Atėnų klubas prieš du turus ir sugebėjo įveikti Tel Avivo „Maccabi“ 88:86, tačiau per paskutines aštuonerias rungtynes patyrė net septynis pralaimėjimus.

PAO šiuo metu nuo aštuntosios vietos atsilieka keturiais laimėjimais, kai paskutinėje vietoje žengiančius Milano krepšininkus lenkia vos viena pergale.

Pirmosios tarpusavio rungtynės

Nors turnyrinė lentelė rodo vienaip, visgi, pirmasis tarpusavio mačas, kuris vyko Kaune, buvo visiškai priešingas. „Panathinaikos“ iškart čiupo „Žalgirį“ už gerklės ir jau po pirmojo kėlinio pirmavo 27:13.

„Žalgiris“ dar bandė grąžinti intrigą į mačą ir po trijų kėlinių atsiliko 53:60, tačiau galiausiai retą pergalę šiame sezone šventė svečiai iš Atėnų – 81:67.

„Žalgirio“ negelbėjo dar tuomet žaidęs Keenanas Evansas, kuris surinko 18 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 3 kamuolius.

Į dviženklininkų gretas įsirašė ir Edgaras Ulanovas su Kevarriusas Hayesu, kurie pelnė po 10 taškų.

„Žalgirio“ arenoje siautėjo Derrickas Williamsas surinkęs net 25 taškus ir 30 naudingumo balų. Jam puikiai talkino ir Dwayne‘as Baconas surinkęs 19 taškų.

Tuomet komandai nepadėjo ir traumuotas buvęs žalgirietis Marius Grigonis, kuris šį vakarą prieš savo buvusią ekipą jau rungtyniaus.

TOPsport prognozė

„Žalgiriui“ ir vėl netekus įžaidėjo, šį kartą Isaiah Tayloro, TOPsport ekspertai mano, kad svečiai bus šio mačo autsaideriai. „Panathinaikos“ šansai iškovoti pergalę yra vertinami 55 proc., kai „Žalgirio“ galimybės vertinamos 45 proc.

TOPsport lažybininkai prognozuoja, jog „Žalgirio“ gretose rezultatyviausi bus Edgaras Ulanovas, Ignas Brazdeikis ir Rolands Šmits.

Tiesioginę rungtynių transliaciją galima stebėti LRT