Eurolyga 2022: „Žalgiris“ – „Barcelona“ apžvalga

By 2022-10-20 21 kovo, 2023 Lažybų prognozės, Sporto apžvalgos

Kauno „Žalgiris“ namuose priima Eurolygos milžinę, lietuviškų akcentų pripildytą „Barcelona“ ekipą.

Šarūno Jasikevičiaus ir Roko Jokubaičio sugrįžimas yra pažymėtas iššluotais bilietais į rungtynes „Žalgirio“ arenoje.

Kauniečiai šiame mače kovos dėl antrosios pergalės paeiliui, kai „Barca“ mėgins įsirašyti jau trečiąjį laimėjimą.

Sezono startas

Žalgiriečiai sezoną pradėjo sudėtingomis išvykomis į Tel Avivą ir Pirėjų, kur grūmėsi su aukščiausius tikslus sau keliančiomis ekipomis. Tel Avive prieš vietos „Maccabi“ buvo nusileista paskutinių sekundžių trileryje 83:84, kai „Olympiacos“ savo pranašumą įrodė 90:80.

Štai namuose kauniečiai sezoną atidarė dramatiška pergale prieš Bolonijos „Virtus“ po pergalingų Igno Brazdeikio taškų 68:65.

„Barca“ sezono pradžioje susitiko su ta pačia „Olympiacos“, kuri katalonus įveikė tokiu pačiu skirtumu – 80:70. Š. Jasikevičiaus kariaunai pavyko reabilituotis po savaitės, kai namuose 75:73 buvo įveikta Madrido „Real“ ekipa, o šią savaitę 84:73 įveikė ir Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Komandų lyderiai

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausių ir naudingiausiu krepšininku išlieka I. Brazdeikis, renkantis po 14,3 taško, atkovojantis po 5 kamuolius ir atliekantis 3 rezultatyvius perdavimus. Iggy šį sezoną dar turi daug vietos tobulėti, kadangi kol kas iš toli atakuoja tik 9% tikslumu (1/11).

Jam puikiai talkina po 13,3 taško renkantis Keenanas Evansas bei po 10,7 taško ir 6,3 atkovoto kamuolio pridedantis Rolandas Šmitsas.

„Barcos“ gretose lyderio vaidmens ėmėsi keletas krepšininkų, kol komanda laukia sugrįžtančio Nikola Mirotičiaus. Naudingiausias katalonų krepšininkas yra Tomašas Satoransky, renkantis 8,7 taško, 4,7 atkovoto kamuolio, 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir 16 naudingumo balų.

Rezultatyviausias kol kas ekipoje yra Nicolas Laprovittola su 12,7 taško, o Janas Vesely ir Sertačas Sanli prideda po 10,7.

Rokas Jokubaitis šį sezoną žaidžia po 15 minučių ir renka 6,3 taško.

TOPsport prognozės

TOPsport ekspertai nemano, kad kauniečiams dvigubą savaitę namuose pavyks paženklinti dviguba pergale ir šios poros favorite laiko „Barcelona“ ekipą. Katalonų šansai triumfuoti yra vertinami 70 proc., kai kauniečių – 30 proc.

Prognozuojama, kad rezultatyviausiu rungtynių žaidėju bus I. Brazdeiki, o į Kauną sugrįžęs R. Jokubaitis surinks 7 taškus.